Japan Royals

Nu is het een feit: prinses Mako van Japan naar Amerika vertrokken

Het hing al even in de lucht. Mako van Japan en haar kersverse echtgenoot Kei zijn naar de Verenigde Staten vertrokken. Om daar een nieuw leven op te bouwen. Het stel moest eerst al járenlang geduld hebben voordat hun huwelijksdag eindelijk kon plaatsvinden.

De 30-jarige prinses trouwde onlangs met haar grote liefde Kei. Daar ging een paar jaar aan wachten, geduld tonen en het opgeven van haar titels aan vooraf. Van de geplande datum voor de ceremonie kwam door een scala aan omstandigheden niets terecht.

Uiteindelijk trouwden zij op 26 oktober van dit jaar. Om meteen erna middels een openhartige persconferentie te laten weten dat alle gebeurtenissen van de afgelopen jaren het stel niet in de koude kleren waren gaan zitten. Mako heeft zelfs een posttraumatische stressstoornis overgehouden aan alles dat de Japanse (roddel)pers over haar en Kei naar buiten bracht. Zijn moeder en stiefvader werden in verband gebracht met een financieel geschil en dat is voor een Japanse royal een enorme schande. Het werd één van de redenen voor het uitstel van hun huwelijk, de pandemie was een volgende reden.

Om een nieuw bestaan op te kunnen bouwen, was er al het voornemen om naar Amerika te verhuizen. Kei heeft daar ook gestudeerd. En werkt in New York voor een advocatenkantoor. Het was alleen niet duidelijk wanneer de newly weds zouden vertrekken. Dat is nu dus gebeurd. Mako stapte onder zware politie bewaking van de Japanse politie aan boord van een vliegtuig naar New York.

Japan Royals

LEES OOK:

Kate grapt over William in gesprek met oorlogsveteraan

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA