Japan Royals

Ongekend openhartige persconferentie Japanse prinses Mako

Nog maar nét getrouwd en ze maakt nu al een statement. Het pad richting haar huwelijk kende nogal wat horten en stoten. En Mako heeft vooral iets te zeggen over hoe de Japanse pers omging met geruchten over haar en Kei Komuro.

We konden je vanochtend melden dat Mako en Kei elkaar het ja-woord hebben gegeven. Ein-de-lijk, want na een verloving van maar liefst 4 jaar waren ze daar beiden flink aan toe. Door onder meer de pandemie en een hardnekkig gerucht over een financieel geschil in Kei’s familie, kwam het maar niet van en tot een concrete datum. Tot vandaag dus!

Mako lijkt – al blijft alles keurig en wordt er weinig met modder gegooid – nu al dé prinses te zijn die breekt met traditioneel trouwen in Japan. Ze koos voor een burgerjongen: Kei Komuro. Ze zag af van haar bruidsschat, die ook wel als een afkoopsom wordt gezien, vanwege de ophef over de geldruzie in zijn familie. En ze is met het geven van haar ja-woord ook al geen lid meer van de keizerlijke familie! Prinses-af. En nu geeft ze dus een, ongekend openhartige, persconferentie, slechts uren na de huwelijksvoltrekking. Het is misschien wel erg dapper van haar. Mako en Kei starten nog dit jaar een nieuw leventje, ze vertrekken naar Amerika. Kei studeerde daar al.

Tijdens de persconferentie heeft Mako verteld dat hoe de pers is omgegaan met haar en Kei haar gekwetst heeft en veel stress en verdriet heeft opgeleverd. Ook meent ze dat er veel ‘onwaarheden’ zijn verspreid. Welke dat zijn, zei ze echter niet. “Ik ben me ervan bewust dat er verschillende opvattingen zijn over ons huwelijk. Ik vind het vervelend voor degenen die we met problemen hebben opgezadeld”, aldus de openhartige prinses, die een posttraumatische stressstoornis overhield aan alle gedoe rondom haar verloofde en voorgenomen huwelijk.

Waarschijnlijk doelt zij met name op de geldruzie binnen Kei’s familie. Dat ging helemaal niet óver Kei, maar zijn moeder en haar ex-man waren er wel bij betrokken. Inmiddels heeft ook Kei zijn zegje gedaan, tijdens de persconferentie sprak hij de lieve woorden: “Ik wil het enige leven dat ik heb doorbrengen met degenen van wie ik hou”, en hij beloofde zijn vrouw altijd te steunen en beschermen.

Japan Royals

LEES OOK:

Kleine Sienna opgenomen in troonlijn

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA