Britain Royals

Kate maakt een grapje over William in gesprek met hoogbejaarde veteraan

Kate praatte met kolonel David Blum. Een 98-jarige oorlogsveteraan. En omdat Kate Kate is, kon ze het niet laten even een vergelijking te trekken tussen meneer Blums militaire achtergrond en die van haar echtgenoot, William.

In het kader van Remembrance Day werden herdenkingen bijgewoond en gesprekken gevoerd met overlevenden en veteranen. En zoals je misschien weleens is opgevallen, dragen de Britse royals die week ook een speciale broche. Om de gevallenen te herdenken. Je spot ‘m ook bij Kate op de foto bij dit artikel.

David Blum diende in de Tweede Wereldoorlog en vertelde in gesprek met Kate dat hij veel kameraden is verloren. De militair diende destijds onder meer in Italië. Toch was er ook ruimte voor wat luchtigheid. Kate vertelt de veteraan dat haar William zijn militaire opleiding volgde aan de Sandhurst Academie. Blum vertelt vervolgens dat hij daar ook zijn opleiding had. Waarop Kate grapt: “Dat was waarschijnlijk een stuk moeilijker dan toen mijn man het deed, maar ik heb er wel veel over gehoord”.

Vorige week werd bekend dat Elizabeth niet aanwezig kon zijn bij de herdenkingen. Gisteren was het ‘Remembrance Sunday’ in Londen, maar the queen was dus afwezig. Als reden werden rugklachten genoemd.

Britain Royals

LEES OOK:

Koningin Silvia open over dementie

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA