Klederdracht Foto 1

Mooie foto’s: royals in klederdracht

Met name in de Scandinavische landen hebben royals er totaal geen moeite mee zich in klederdracht te hullen.

Onlangs deelden we een plaatje van de Noorse prinses Märtha Louise met haar 3 dochters. Allen gekleed in Noorse klederdracht, vanwege een landelijke feestdag. Het valt ons op dat de noordelijke royals vaker kiezen voor dergelijke outfits. Om hun tradities in ere te houden en het volk te laten zien dat zij één zijn. Vaak zijn de kledingstukken voorzien van borduursels of bijvoorbeeld een hoofddeksel in de kleuren van de vlag. En er gaat bijna geen nationale feestdag voorbij zónder zo’n bijzondere outfit.

Hoog tijd voor een prachtige verzameling klederdrachtfoto’s!

Krooprinses Victoria van Zweden met haar gezin, op de trappen voor het paleis. Staat ze niet verkeerd, deze outfits! Geel en blauw zijn de nationale kleuren, zoals je vast weet.

Klederdracht Foto 1

En nog eentje van twee jaar geleden, Estelle en Oscar samen op de foto. Oscar draagt hier een linnen zomeroutfit, Estelle heeft wel klederdracht aan.

Ingrid Alexandra, dochter van kroonprins Haakon en Mette-Marit, schittert in traditionele Noorse kleding. Leuke jongedame!

Ingrid 6

Op deze familiefoto (zelfs de honden werden een klein beetje ‘versierd’) zien we de nationale kleur goed naar voren komen: rood. Haakon, Mette-Marit, Sverre Magnus en Ingrid Alexandra aan de wandel.

Klederdracht Foto 2

Als koning Carl Gustaf en zijn Silvia hun zomervakantie starten, kondigen ze dat vaak aan mét een foto waarop ze klederdracht dragen. En dat staat ze -of in elk geval Silvia – prima!

Klederdracht Foto 3
Klederdracht Foto 4

Deze witte kousen van Haakon wilden we je ook niet onthouden! En ondanks de regen, kan er altijd een lach vanaf bij de Noorse royals.

Klederdracht Foto 5

Zo leuk: Victoria, moeder Silvia, Madeleine en Estelle in dezelfde outfits. Wij hopen dat deze foto bij hen aan de muur hangt, het is er echt eentje om in te lijsten.

Klederdracht Foto 6

Een foto uit de oude doos: Willem-Alexander hijst zich op Koninginnedag in een traditioneel visserskostuum.

Klederdracht Foto 7

En vooruit, het is geen Nederlandse, maar wel Spaanse ‘klederdracht’: voor de aprilfeesten koos het koninklijke gezin voor deze bonte outfits. Het zou later ook de kerstkaartfoto worden.

Klederdracht Foto 8

Koningin Margrethe mag de serie afsluiten. Hier draagt ze traditionele Groenlandse kleding. Groenland was een kolonie van Denemarken en hoort op papier nog altijd bij het land.

Margrethe Kerstkleding

LEES OOK:

Geweldig: Máxima draagt Koningsdag-outfit opnieuw

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @kungahuset, @detnorskekongehus, @detdanskekongehus, Pinterest