Maria Teresa

Maria Teresa is een knuffelkoningin

Groothertog Henri kan er ook wat van, maar groothertogin Maria Teresa toonde zich een ware knuffelkoningin.

Maria Teresa was met Henri bij een bijeenkomst van de Luxemburgse Rotary, de club die veel aan liefdadigheid doet, ook buiten Luxemburg. Het speelde zich af in de plaats Beringen, in het hart van Luxemburg en niet te verwarren met de gelijknamige Belgische plaats.

Letzeburgs

In het Luxemburgse Beringen werd de 40e editie afgesloten van Zesummen Ennerwee. Dat is een nationale actie ondernomen door de 14 Rotary-clubs die Luxemburg telt, in samenwerking met hof en diverse verenigingen en cultuur op het gebied van sport en cultuur. De titel betekent zoveel als ‘samen onderweg’, maar dan in het Letzeburgs, één van de talen die in het groothertogdom worden gesproken.

Vissen

Dit jaar hebben de Rotariërs meer dan 500 mensen met een handicap de gelegenheid gegeven om een dag van gezelligheid door te brengen op het water, in de lucht, op de wegen, in het bos, met vissen, oldtimers, tractoren, koetsen, paard, motor, boot of zelfs per vliegtuig.

Geweldig! Dat vonden Maria Teresa en Henri ook, toen ze zich onderdompelden in de verzamelde menigte en daar zeer warm werden ontvangen.

eloise
KLIK HIER

Maison du Grand-Duc/Sophie Margue

#Royaltynl