Kate (4)

Koninklijke tuinfeesten blijven een mooie traditie

In de nieuwe Royalty, die nu in de winkel ligt, lees je alles over koninklijke tuinfeesten in binnen- en buitenland.

‘Mensen waren verspreid over de tuin, en er waren een aantal tenten, en een grote voor mij. Ik liep rond over het grasveld voor het paleis en ik maakte een buiging naar rechts en naar links, pratend met zoveel mogelijk gasten. De middag was prachtig en niet te warm,’ noteerde de Britse koningin Victoria op 22 juni 1868 in haar dagboek, na de eerste koninklijke Garden Party in de tuin van Buckingham Palace.

Springlevend

De vorstin begon daarmee aan een traditie die 155 jaar later nog springlevend is. Enkele dagen voor zijn kroning hield koning Charles III samen met echtgenote koningin Camilla het eerste tuinfeest van zijn regeerperiode.

Scala

‘Tuinfeesten zijn een belangrijke manier voor leden van de koninklijke familie om te spreken met een breed scala aan mensen uit alle lagen van de bevolking, die allemaal een positieve impact hebben gehad op hun gemeenschap’, aldus het paleis over het nut van de  bijeenkomsten. Op een uitnodiging meer of minder wordt niet gekeken. Gemiddeld krijgen 8000 mensen een invitatie. In de zeventig jaar dat koningin Elizabeth regeerde hebben naar schatting 1,5 miljoen mensen een tuinfeest bijgewoond, in Londen of bij Holyroodhouse in Edinburgh.’

Dit verhaal komt uit het Royalty magazine dat nu in de winkel ligt. Koop het snel, voor nog veel meer royalty-nieuws. Of neem zo’n handig en voordelig abonnement!

eloise
KLIK HIER