Pacemaker Harald

Nu: Koning Harald krijgt in Maleisië een pacemaker 

De Noorse koning Harald is in Maleisië onder het mes gegaan. Er is een pacemaker bij hem geplaatst. De 87-jarige vorst lag al enkele dagen in het ziekenhuis. 

De Noorse koning Harald is tijdens een verblijf in Maleisië in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij plotseling onwel werd. De 87-jarige vorst krijgt goede begeleiding van zowel Maleisisch als Noors medisch personeel. Dit meldt het Noorse Koninklijk Huis in een persbericht.

Zorgwekkend lage hartslag

De vorst lag al enkele dagen in verzwakte toestand in het ziekenhuis. Eerst werd gesproken van een infectie, maar later werd er duidelijk dat er ook iets niet goed zou zijn met zijn hart. Vandaar dat hij een pacemaker kreeg. Het Noorse koninklijk huis laat in een bericht aan de pers weten dat de ingreep noodzakelijk was, omdat de koning van Noorwegen een zorgwekkend lage hartslag had.

Lees ook: Slecht nieuws uit Noorwegen

Goed verlopen

De operatie voor een pacemaker is gelukkig goed verlopen. Wel heeft de koning volgens zijn medisch team de komende tijd verplicht rust nodig. Wanneer en of hij Maleisië snel mag verlaten, dat is nog niet duidelijk. Wellicht dat hij om zijn medische toestand de komende tijd nog in het land moet blijven.

Lees ook: Noorse koning Harald met spoed opgenomen in Maleisisch ziekenhuis

Norwegian Royals Visit Faktisk.no
Koning Harald op krukken

Slechte gezondheid

De gezondheid van koning Harald is de laatste jaren snel achteruit gegaan. Zo werd hij in 2020 geopereerd aan zijn hart en daarna kampte hij meerdere keren met infecties. Ook lag hij laatst nog in het ziekenhuis met een longontsteking. 

Lees ook: Update: zo gaat het nu met koning Harald

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl