Kate (3)

Kate: sportief en (over)actief

De prinses van Wales was op bezoek bij haar lokale rugbyclub – en deed uiteraard weer fanatiek en deskundig mee.

Zoals Kate dat bij ieder bezoek doet, en dat zijn er nogal wat. Kate heeft zoveel activiteiteen, dat ze prinses Anne voorbij dreigt te streven als fanatiekste werkende royal.

Het bezoek aan de Maidenhead rugbyclub ging weer over hoe belangrijk is dat ieder kind een optimale start in het leven krijgt. Kate heeft daar een club voor opgericht, Shaping Us, en reist zelf stad en land af met haar boodschap.

Skills

Tussen de bedrijven door liet Kate tijdens een training ook nog even zien dat ze goede rugbyskills heeft, wat niemand uiteraard verbaasde. Kate kan alles.

Het zat er ook al in dat ze mee zou gaan doen, we zagen het al aan haar outfit. Geen pumps en Alexander McQueen, maar een Engeland-shirt, blauwe sweatpants van Sweaty Betty en sneakers van Lululemon. Haar haar in een strakke paardenstaart en eenvoudige gouden oorbellen van Orelia

Kate is bovendien beschermvrouw van de Rugby Football Union sinds 2020, toen ze de rol overnam van haar zwager prins Harry.

Kind

Kate’s bezoek komt op het moment dat de Royal Foundation Centre for Early Childhood statistieken heeft gepubliceerd waaruit blijkt dat het bewustzijn van het belang van de ontwikkeling van jonge kinderen het afgelopen jaar is toegenomen – maar er is nog genoeg werk te doen.

Uit een publieksonderzoek in opdracht van de stichting, uitgevoerd door Ipsos UK, bleek dat vorig jaar 17% van de mensen de periode tussen zwangerschap en vijf jaar aanmerkte als een cruciale periode voor de vorming van een kind.

eloise
KLIK HIER

MailOnline/Getty Images

#Royaltynl