Leonor

Juan Carlos wil gesprek met prinses Leonor

De in ongenade gevallen Spaanse koning Juan Carlos wil een gesprek met zijn kleindochter, kroonprinses Leonor.

Dat heeft koning Juan Carlos gisteren gezegd. Hij wil met prinses Leonor praten over haar militaire opleiding, die na de zomer begint. Prinses Leonor gaat drie jaar lang haar dienstplicht vervullen, bij de drie Spaanse legeronderdelen. Haar diensttijd begint op de Spaanse Militaire Academie in Zaragoza.

Prestatie

Juan Carlos was vanuit zijn huidige woonplaats Abu Dhabi naar Spanje gereisd om de zeilwedstrijd om de Copa del Rey bij te wonen. Zijn zoon, koning Felipe, leverde daarin met een tweede plaats zijn beste prestatie ooit.

Spannend

Bezoeken van Juan Carlos aan Spanje zijn altijd spannend. De ex-koning is verwikkeld in een groot aantal schandalen en juridische procedures. De koninklijke familie, koning Felipe en koningin Letizia, wil in het openbaar liever niet met hem worden gezien. Zijn dochter Elena staat dan weer aan zijn kant.

Juan Carlos heeft nu om eind september terug te komen, een paar dagen voordat prinses Leonor wordt beëdigd. Wat hij precies met haar wil bespreken is niet bekend, de koning praat amper met de pers.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Monarquia Confidencial/Getty Images

#Royaltynl