William

Is positie prins William onhoudbaar?

De positie van prins William ligt steeds meer onder vuur. Zal hij moeten inbinden, nu ook de tijd voor hem begint te dringen?

Prins William heeft laten weten dat hij niet naar de finale van het WK voetbal voor vrouwen in Australië gaat, en dat levert hem zware kritiek op. Zijn argument dat het zich allemaal veel te ver weg afspeelt (en dat hij bovendien vakantie heeft) maakt geen indruk. Vooral nadat gisteren bekend werd dat koningin Letizia en prinses Sofia wel gaan, om Engelands tegenstander Spanje te steunen.

Bank

Vanuit het parlement komen nu oproepen om gewoon wel te gaan, en de wedstrijd niet thuis vanaf de bank te bekijken, zoals hij heeft aangekondigd.

Voormalig minister van sport Gerry Suttcliffe liet in The Telegraph weten dat volgens hem de prins gewoon moet gaan: ‘Ik weet dat het een eind weg is en hij zal zeker zijn redenen hebben, maar dit is uniek, het is de finale van het WK!’

Mannen

Volgens het linkse parlementslid Kate Osborne zou de prins wel naar de wedstrijd gaan als de mannen speelden: ‘Dan maakte het echt niet uit hoe ver het vliegen is.’ Wat niet helemaal klopt, want prins William was ook niet bij het mannentoernooi in Qatar.

In een verwante ontwikkeling zijn in Londen de voorbereidingen aan de gang voor en huldiging, ongeacht de uitslag. De Nederlandse bondscoach van de leeuwinnen, Sarina Wiegman, krijgt naar verwachting een standbeeld. Ze wordt ook getipt als de volgende Engelse bondscoach. Het zou voor het eerst zijn dat een vrouw die positie krijgt. Mochten de Engelsen zondag winnen, dan is Wiegman de eerste Nederlander die een WK voetbal wint.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Mail Online/The Telegraph

#Royaltynl