letizia scheiden felipe

Huwelijk van Spaanse koning Felipe en Letizia al langer in zwaar weer

De Spaanse krant El Nacional meldde enige tijd geleden al dat koning Felipe zijn dochters zou hebben ingelicht dat hij en zijn vrouw Letizia min of meer gescheiden leven.

De grens tussen wat roddels zijn en wat werkelijkheid is in het geval van de royals niet altijd even duidelijk. Hun koninklijke rol vraagt om zichtbaarheid naar buiten, maar hun privé-leven vereist juist weer discretie. Hoe zit het nu met het naar zeggen slechte huwelijk van de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw Letizia? Royalty online zocht het uit.

De Catelaanse online krant El Nacional berichtte in maart van dit jaar al dat koning Felipe zijn dochters op de hoogte zou hebben gebracht van de gescheiden levens van hun ouders. De krant schreef, vrij vertaald: “Er is geen manier meer om de ernstige problemen in het huwelijk van Felipe en Letizia te verbergen. De laatste gebeurtenissen hebben duidelijk gemaakt dat de relatie volledig gebroken is. Royaltywaarnemers spreken opnieuw over een mogelijke en aanstaande scheiding tussen de Spaanse koning en koningin.”

letizia huwelijkscrisis
Untitled Design (36)

Is een scheiding op komst?

De afgelopen maanden hebben Felipe en Letizia een behoorlijk wat afstandelijkheid getoond, zo meldt de krant. Zelfs bij hun gezamenlijke optredens is de verstandhouding tussen hen opvallend afwezig. “Bij het eerbetoon aan de slachtoffers van de brand in Valencia arriveerden ze apart en waren ze zeer ongemakkelijk naast elkaar. Onlangs vergezelde de koningin haar man naar het rouwcentrum voor zijn neef Fernando Gómez-Acebo, maar woonde de begrafenis niet bij. Een gebaar dat veel opmerkingen opriep. Haar relatie met de hele Bourbon-familie is praktisch niet-bestaand,” alsus El Nacional.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Volgens El Nacional zouden de twee al sinds 2012 niet meer samen een slaapkamer delen. Ze zouden min of meer gescheiden levens leiden en alleen hun dochters en de koninklijke verplichtingen zouden hen nog bij elkaar houden. Wie de foto’s ziet van het stel in de afgelopen jaren kan niet anders concluderen dat ze er niet altijd even stralend uitzien. Een beeld zegt wat dat betreft soms meer dan duizend woorden.

Untitled Design 37
Felipe en Letizia dit jaar
felipe en letizia scheiden
Lichaamstaal zegt soms ook meer dan woorden

Geen sprookjeshuwelijk

Net als koning Juan Carlos en Sofia ooit deden zouden Felipe en Letizia alleen voor de buitenwereld nog een echt stel zijn. Voor de kinderen bij elkaar blijven komt in de beste families voor, en blijkbaar ook in koninklijke families. En hoe dat precies zit, dat zullen we waarschijnlijk niet direct weten. Want zoals alle echtgenoten in een huwelijkscrisis weten, het is al erg genoeg als je er midden in zit. Laat staan dat je dat met de buitenwereld wil delen als alle ogen – en camera’s – op je gericht zijn.

Felipe en Letizia in gelukkigere tijden

Wie de foto’s van de laatste jaren bekijkt, ziet een weinig stralende koning en een bedrukt kijkende koningin. Maar gelukkig zijn er ook foto’s uit gelukkige tijden. Wij hopen uiteraard dat ze dat geluk weer terug vinden.

Untitled Design 38
Felipe en Letizia in 2004
1
2
Untitled Design 39

Lees ook: Royalty expert verklapt: Letizia en Felipe gaan volgend jaar scheiden

Beeld Getty Images

Tekst Manon Daelmans

Bron: El Nacional