Bulgaarse Prinses Kalina

Foto’s: Bulgaarse prinses Kalina als koninklijke krachtpatser

Prinses Kalina van Bulgarije is voor het eerst sinds januari 2020 weer in het openbaar gezien en haar uiterlijk heeft een nogal drastische verandering ondergaan. 

Prinses Kalina van Bulgarije is 52 jaar en is de enige dochter én het vijfde kind van koning Simeon en koningin Margarita. Al op jonge leeftijd had de prinses een voorliefde voor kunst en dit was dan ook altijd te zien in haar looks. Van bijzondere outfits tot opvallende haarstijlen. 

Gelukkig gezin

In 2002 trouwde prinses Kalina met Antonio José Muñoz y Valcárcel, een Spaanse zeevaarder en ontdekkingsreiziger en Goodwill-ambassadeur van UNESCO. In 2007 werd hun zoon, Simeon-Hassan geboren. Uit een eerder interview blijkt dat hij niet alleen Bulgaars en Spaans kan spreken, maar ook Engels, Frans en Arabisch. 

Gespierde lichaamsbouw

De Bulgaarse prinses was laatst te zien tijdens een begrafenisceremonie samen met haar echtgenoot Kitin Muñoz Valcárcel en hun zoon, Simeon-Hassan Muñoz. Het was niet haar strakke jurk die de aandacht trok, maar haar gespierde lichaamsbouw. De prinses heeft namelijk spierballen waar menig man jaloers op is. 

Lees ook: Simeon II werd 75 jaar geleden de laatste tsaar van Bulgarije

Ander uiterlijk

Twintig jaar geleden kwam prinses Kalina ook al eens in het nieuws omdat haar uiterlijk opeens zo anders was. Haar man vertelde dat het uiterlijk van zijn vrouw het resultaat was van een ongeluk dat zij in haar kindertijd had. Nu, jaren later, komt de prinses dus weer in het nieuws om haar opvallende uiterlijk.

Foto’s toen en nu

Hieronder hebben we wat foto’s van de prinses klaarstaan. Niet alleen foto’s van nu, maar ook van vroeger.

Bulgaria Royals Funeral
De opvallende prinses Kalina met haar familie
Bulgaria's King Ferdinand I's Mortal Remains Transported From Germany To Bulgaria
Prinses Kalina en familie
Prinses Kalina 2005
De Bulgaarse prinses in 2005
Bulgaria Royalty Couple
Prinses Kalina met man in 2002

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP