maxima

Een kijkje thuis bij Máxima

Royaltyjournalist Rick Evers volgde koningin Máxima een jaar lang van heel nabij en biedt in zijn boek Meer dan Majesteit een unieke blik achter de paleisdeuren. Deuren die normaal hermetisch gesloten blijven.

Al jarenlang is koningin Máxima het populairste lid van het Nederlandse koningshuis. Maar hoe goed kennen we de koningin nu echt? Dankzij de schrijver van het boek leren we heel wat meer over onze bijzondere koningin.

Oranjefonds

Ook als de camera’s uit zijn, zien we hoe Máxima zich met hart en ziel inzet voor onder meer de Verenigde Naties, het Oranje Fonds en als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas. Wat maakt haar eigenlijk zo succesvol en zo mateloos populair? Behalve dat ze ene geweldige slimme, mooie en vriendelijke uitstarling heeft natuurlijk.

Workaholic


Op basis van exclusieve gesprekken met de koningin en de mensen om haar heen schetst Evers een onthullend portret. Máxima blijkt namelijk een echte een workaholic die met haar werk zo veel mogelijk mensen wil bereiken, inspireren en motiveren. En dat lukt haar aardig. Daarnaast is ze ook nog betrokken bij de grote lijnen én de kleinste details van het koningschap van haar man. Voortdurend balanceert ze tussen haar werk als koningin en haar taken als moeder van drie dochters. Zó dicht bij Máxima kwamen we nog nooit, nou ja, behalve die ene keer dat een van onze online redacteuren met haar ging lunchen. Maar dat is zo geheim, daar mogen we dan weer helemaal niks over vertellen. Laat staan een boek over schrijven.

Beeld GettyImages, Tekst Royaltynl

Tip van de redactie

BESTEL HIER

Leestip

BESTEL HIER