Thailand Royalty

Duitsland schroomt niet om Thaise koning te berispen

Vajiralongkorn, koning van Thailand maar grote delen van het jaar in Duitsland te vinden, maakt zich niet populair bij onze oosterburen. Burgers en politici zijn bezorgd dat hij mogelijk zijn land probeert te besturen vanuit Duitsland en dat mag niet.

Het blijft een raar-maar-waar-verhaal: een Thaise vorst die Duitsland verkiest om te wonen, vakantievieren en besturen, boven zijn eigen vaderland. Je las bij ons in het voorjaar al dat de komst en het langdurige verblijf van Vajiralongkorn veel Duitsers deed fronsen. Er kwamen onder meer verhalen over maîtresses en exorbitante feestjes naar buiten.

Er zijn bovendien zorgen over zijn politieke bewegingen. Het is niet toegestaan om vanuit Duitsland een ander land te besturen. Maar dit lijkt nu toch te gebeuren. Als dat klopt, zo beloofde minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas, onmiddellijk actie ondernemen tegen de Thaise vorst. “We hebben het duidelijk gemaakt dat politiek met betrekking tot Thailand niet vanaf Duitse bodem mag worden gevoerd. Als er gasten in ons land zijn die staatszaken vanaf ons grondgebied regelen dan willen we dat altijd tegengaan”, aldus de minister op een ingelaste persconferentie.

In Duitsland groeit de groep mensen die de Thaise koning liever kwijt dan rijk zijn. Voor vandaag wordt zelfs een mars naar de Thaise ambassade verwacht. De demonstranten willen de ‘legale status’ van Vajiralongkorn in Duitsland in twijfel trekken.

Een archieffoto van de Thaise koning en zijn vrouw. Die laatste woont trouwens gescheiden van haar man, in Zwitserland.

Thailand Royalty

Het hotel waar de vorst al maandenlang verblijft en naar verluidt feestjes houdt.

Toen de hond van een nichtje van de koning vermist raakte, werden alle registers opengetrokken om het dier te vinden.

Thailand Epidemic Covid 19 Coronavirus

LEES OOK:

Koning Maleisië wil noodtoestand niet uitroepen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA