Thailand Epidemic Covid 19 Coronavirus

Heftig: zelfs luchtmacht en politie zochten mee naar vermiste Thaise hond

Afgelopen zaterdag raakte de lievelingshond van prinses Ribha, een nichtje van de Thaise koning Vajiralongkorn, vermist. Een oproep werd gedaan om uit te kijken naar het dier en daar gaven dus zelfs de luchtmacht en politie gehoor aan.

Khun Homnuan, de royal hond waar het om ging, verdween in het weekend spoorloos bij een hondentrainingscentrum. Gelukkig werd-ie een paar dagen later in relatief goede gezondheid teruggevonden, iets waarvoor prinses Ribha (Siribhachudabhorn) haar dankbaarheid uitsprak, onder meer middels een video die ze op Facebook plaatste.

Nu is naar buiten gekomen dat niet alleen dierenvrienden en burgers mee zochten naar de hond, maar ook de politie en zelfs de luchtmacht in en rond de stad Chiang Mai. Thaise media spreken zelfs van één van de grootste speuracties ooit in de stad. Dat is niet heel verwonderlijk, als je bedenkt dat het Thaise vorstenhuis oppermachtig is. Een verzoekje van de koning, een prinses of ander familielid wordt dan ook bijzonder serieus genomen. Twee van de speuracties die werden ondernomen was het bestuderen van camerabeelden van de omgeving waar de hond het laatst gezien moest zijn. En medewerkers van de luchtmacht gingen huis aan huis met foto’s van de hond om te vernemen of iemand het dier had gezien.

Overigens bleek Khun Homnuan door een gat in het hek bij de hondenschool te zijn ontsnapt. Een verkoper van lootjes die in een tempel verderop zat, vond de hond. Hij belde de politie, die snel kwam kijken en de hond met de prinses kon herenigen. Met slechts een lichte verwonding aan één van zijn pootjes is-ie er goed vanaf gekomen.

Lees ook:

In beeld: Caroline en Stéphanie van Monaco door de jaren heen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen