Letizia, Leonor, Sofia, Felipe

Drama voor Spaanse royals

Met vakantie op Mallorca kregen de Spaanse royals een onverwacht drama te verwerken, dat voor veel onrust zorgde.

Het had zo mooi kunnen zijn voor de Spaanse royals. De traditionele zomervakantie op Mallorca zou een grote reünie worden voor de veelgeplaagde familie. Niet met Juan Carlos erbij, die is na zijn bezoek aan Spanje alweer naar huis.

Maar koningin Sofia kon zich verheugen op het weerzien met de rest van de familie, waar de onderlinge verhoudingen niet altijd even goed zijn. Naast koning Felipe, koningin Letizia, prinses Leonor en prinses Sofía zouden ook haar dochters Infanta Cristina en Infanta Elena  en hun nakomelingen komen. Het zou voor het eerst in zeker 5 jaar zijn dat koning Felipe werd herenigd met zijn zussen.

Zou. Want het feest gaat niet door. Op het allerlaatste moment hebben Christina en Elena afgezegd!

Vliegtickets

Alles was al voorbereid op de komst van de koninklijke familieleden, de vliegtickets waren geboekt, de auto’s besteld. Nu moet alles worden geannuleerd.

De reden voor de afzegging van Christina en Elena zou de mediahype rond de hereniging van de koninklijke familie en de berichtgeving in de Spaanse kranten. Koning Felipe en koningin Letizia waren bij nader inzien helemaal niet blij met de plannen!

Daarbij speelt dat Letizia haar dochters prinses Leonor en prinses Sofia weg wil houden bij hun losbandige neven en nichten.

Euforie

Er werd gezegd dat koning Felipe en koningin Letizia, na de aanvankelijke euforie, allesbehalve blij waren met de plannen van hun familieleden en een ontmoeting tussen hun dochters en enkele neven en nichten koste wat het kost wilden vermijden. Felipe vreest schade voor de monarchie, door de schandalen die ze hebben veroorzaakt.

Slachtoffer van het gedoe is de oude koningin Sofia, die zich juist zo had verheugd op het samenzijn met haar familie.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Gala/ANP

#Royaltynl