Alexia (3)

Dit wilden de royals later worden toen ze klein waren

Dolfijnentrainer of toch advocaat? Het zal je nog verbazen van welke carrière deze 5 royals droomden toen ze jong waren.

Je weet van jezelf vast nog wel wat je vroeger-toen-je-klein-was wilde worden. Dokter misschien. Of stewardess. Of modeontwerper. De royals zijn natuurlijk ook jong geweest en hadden soms iets anders voor ogen dan simpelweg ‘prins’ of ‘prinses’ worden. Geinig zeg.

Alexia

Je hebt bij ons vast wel gelezen dat Alexia plannen had om de muziekwereld in te gaan. Iets héél anders dus dan werkbezoeken afleggen en lintjes doorknippen. Máxima heeft er naar verluidt een stokje voor gestoken. Die vond zoiets niet passend voor een prinses. Jammer, misschien hadden we haar anders auditie zien doen bij The Voice Kids, want dat was één van de passies van Alexia.

Diana

Wijlen Diana wilde vroeger balletdanseres worden. Het was haar grote droom, zo onthulde haar toenmalige lerares. Diana groeide hard en werd ’te lang’ voor een dergelijke carrière, maar heeft de lessen wel nog lange tijd gevolgd.

Zara

Zowel Zara als moeder Anne zijn fervent ruiters. Beiden hebben zelfs deelgenomen aan de Olympische Spelen! Voor Zara ging in 2012 een wens in vervulling, toen zij een zilveren medaille behaalde op de spelen. Van droom naar realiteit dus, in dit geval!

Meghan

Hee! Daar hebben we dan toch een huidige royal (althans…) die vroeger vertelde dat ze wél prinses wilde worden. Meghan Markle schreef op de basisschool in iemands vriendenboekje bij ‘wat wil je later worden’: prinses! Nou, dat is bijna gelukt dus.

Máxima

Bij Máxima was de droom wat minder concreet. Zij wilde vroeger vooral graag ‘iets betekenen voor de wereld’. Ze toonde al vroeg een interesse voor economie en dus is het niet zo verrassend dat ze Economie studeerde aan de Universidad Católica Argentina in Argentinië en in 1995 haar diploma behaalde. Sinds ze in Nederland is, houdt ze zich – zoals je natuurlijk wel weet – onder meer bezig met microkredieten en toegang tot financiële diensten voor iedereen, ook de allerarmsten. Denk aan het kunnen openen van een bankrekening.

Beeld: ANP

#RoyaltyNL