Sussexen En Wales Royalty2 harry william kate meghan

Deze royals spreken zich uit over conflict in Israël

Ze zijn het niet over alles eens met elkaar, sterker nog, ze praten niet met elkaar: prins Harry, Meghan, prins William en prinses Kate.

Maar op dit specifieke onderwerp zitten ze duidelijk op een lijn.

“Bij Archewell zijn we tegen alle vormen van terreur en wreedheid”

– Harry & Meghan

Harry en Meghan

Prins Harry en zijn vrouw Meghan hebben vanuit hun non-profitorganisatie Archewell hun standpunt geuit over het conflict in Israël. In hun verklaring stellen de hertog en hertogin van Sussex: “Bij Archewell zijn we tegen alle vormen van terreur en wreedheid”. Samen hebben ze Archewell in 2020 opgericht met als doel een positieve invloed uit te oefenen op de wereld door middel van verschillende liefdadige en filantropische activiteiten.

Directe steun

De organisatie, geleid door Harry en Meghan, heeft aangegeven dat ze directe steun zullen verlenen aan hun partners en andere organisaties die zich in de frontlinie van de situatie in Israël bevinden. Archewell staat tevens volledig achter de hulpverlening aan ‘alle onschuldige slachtoffers van dit buitensporige menselijke lijden.’

William en Kate

Harry en Meghan zijn niet de eerste Britse royals die zich uitspreken over de situatie in Israël en de Gazastrook. Ook prins William en prinses Kate hebben zich publiekelijk uitgesproken over de situatie in Israël en de Gazastrook. Via hun officiële social mediakanalen heeft het paar een verklaring gedeeld waarin ze hun diepe droefheid uitspreken over de recente gebeurtenissen.

Bedroefd

“De prins en prinses van Wales zijn diep bedroefd door de verwoestende gebeurtenissen die zich de afgelopen dagen hebben voltrokken”, laat een woordvoerder van het prinsenpaar weten. “De verschrikkingen die de terroristische aanval van Hamas op Israël heeft veroorzaakt, zijn afschuwelijk; ze worden volkomen veroordeeld”, klinkt het in de verklaring verder.

In de verklaring wordt ook verwezen naar het officiële bezoek dat prins William in 2018 aan Israël bracht, waarbij hij het eerste lid van de Britse koninklijke familie was dat een dergelijk bezoek aflegde. De verklaring benadrukt: “De mensen die de prins van Wales in 2018 ontmoette, deelden een gemeenschappelijke hoop – op een betere toekomst. Te midden van zulk verschrikkelijk lijden blijven de prins en prinses die hoop delen.”

#Royaltynl
Beeld: Getty Images

Leestip

BESTEL HIER