Charlotte Van Monaco

De vloek van Monaco: oudste dochter van prinses Caroline alweer gescheiden

Het is de vloek van Monaco: geen enkele royal zal ooit gelukkig zijn in de liefde. Onlangs werd bekend dta de oudste dochter van prinses Caroline, Charlotte Casiraghi ook alweer gescheiden is.

De “vloek van Monaco” hangt al heel lang rond de koninklijke familie. Het verwijst naar de vele persoonlijke tragedies en controverses die de familie Grimaldi van Monaco hebben getroffen. Uiteraard is het vooral een populaire uitdrukking en geen daadwerkelijke vloek.

Een van de meest bekende voorbeelden van de spreekwoordelijke vloek is het verlies van Prinses Grace Kelly van Monaco. De ooit beroemde Hollywood actrice kwam in 1982 om het leven bij een auto-ongeluk in 1982. Daarna volgden scheidingen, financiële problemen en juridische geschillen. Zo ontstond het idee van een “vloek” die rondom de familie lijkt te hangen. En de steeds terugkerende tegenslag lijkt de liefde te zijn. Alsof geen enkele Grimaldi ooit geluk vindt in de liefde. Of in ieder geval niet voor lang.

Eeuwenoude vloek

Het verhaal gaat dat een verre voorouder van de huidige Grimaldi’s, Lanfranco Grimaldi, zich in de 13e eeuw als monnik vermomde. Op die manier probeerde hij het fort boven op de rots van Monaco binnen te komen. Samen met zijn broer, Raniero Grimaldi, lukte het hem om als twee monniken binnen te komen. Eenmaal binnen vielen ze de aanwezige soldaten uit Genua aan en veroverden zo het fort. Vanaf dat moment ging het verhaal rond dat hun nazaten voor altijd ongelukkig zouden zijn in de liefde. De twee als monnik verkleedde broers staan nog altijd op het wapen van Monaco.

Grace Kelly Monaco 1981 met Diana Spencer en Prins Charles
Grace Kelly van Monaco in 1981, een jaar voor haar overlijden, in gezelschap van Lady Diana Spencer en (toen nog) Prins Charles

Charlotte Casiraghi, de oudste dochter van prinses Caroline

Charlotte Casiraghi (37) is de oudste dochter van prinses Caroline van Monaco en Stefano Casiraghi. Charlotte werd geboren op 3 augustus 1986 in Monaco. Op haar 15e werd ze verliefd op de Oostenrijker Hubertus Herring von Frankensdorf, een relatie die drie jaar duurde. Daarna volgde een relatie met de multi miljonair Alexander Dellal tot ze ook hem verliet voor de acteur Gad Elmaleh. Met hem kreeg ze haar zoon Raphaël.

Gad Elmaleh
Charlotte en Gad Elmaleh in gelukkige tijden

De vloek van Monaco

De relatie tussen Charlotte en de beroemde acteur liep na twee jaar al stuk. Maar al snel werd ze gezien met de filmmaker Lamberto Sanfelice, voor wie ze naar Rome verhuisde. Ook deze relatie liep stuk en Charlotte verhuisde naar Frankrijk om daar in de armen te vallen van de Franse filmproducent Dimitri Rassam. Ze trouwden in 2019, een half jaar na de geboorte van hun zoontje Balthazar.

Dimitri Rassam En Charlotte Van Monaco
Dimitri Rassam En Charlotte Van Monaco

Echtscheiding

Na vijf jaar lijkt ook dit huwelijk nu gestrand te zijn. Dimitri zou volgens royalty watchers vooral in de Verenigde Staten en Parijs zijn, terwijl Charlotte en haar twee kinderen Monaco niet verlaten. Het Franse tijdschrift Voici was de eerste die het nieuws bracht, hoewel het door het stel zelf nog niet officieel is bevestigd.

Monaco Divorce Charlotte
Monaco Divorce Charlotte

Lees ook: Andrea Casiraghi getrouwd

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES