Ontwerp Zonder Titel (29)

Caribenreis royals: Máxima ‘jaloers’

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een windsurfdemonstratie bijgewoond. De koningin deed daar een opvallende bekentenis.

Het bezoek was aan de baai van Sorobon, waar veel gewindsurft wordt. Bonaire staat bekend als een ideale plek om te windsurfen. De koning, koningin en prinses gingen zelf niet windsurfen, maar kregen wel een demonstratie van professionals. Het gezelschap keek vol bewondering naar de demonstratie. Máxima zei zelfs dat ze wel ‘jaloers’ op hen was.

Later ging het drietal samen met Junior Rangers van natuurbescherming STINAPA in gesprek over natuurbehoud van het kustgebied. Ze spraken onder andere over de mangroves die de kust beschermen.

Later maakten zij een boottocht door de baai en het mangrove-gebied. Jan van der Ploeg, directeur van Stichting Nationale Parken (STINAPA) gaf hen uitleg, samen met de Junior Rangers: jongeren die leren om waardering voor natuur en milieu te hebben. Hij wilde het koninklijk gezelschap vooral meegeven dat ‘Bonaire een zeer bijzonder eiland is’, rijk aan cultuur, en het grootste mangrovebos van Nederland heeft.

Na afloop werden Amalia, Willem-Alexander en koningin Máxima uitgezwaaid door de tieners en toeristen die een kijkje waren komen nemen.

‘Ga ermee door, hè!’, riep hij de rangers toe.

LEES OOK:

AMALIA EN HAAR OUDERS AANGEKOMEN OP BONAIRE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP