amalia op bonaire

Amalia en haar ouders aangekomen op Bonaire

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vrijdagmiddag aangekomen op Flamingo Airport op Bonaire. Het koninklijk gezelschap begint vandaag aan een rondreis langs het Caribisch deel van Nederland. Leuk weetje: Koning Willem-Alexander vloog zelf in het regeringstoestel.

De eerste handen werden vrijdagmiddag op het vliegveld van Bonaire al geschud, maar prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn zaterdagochtend lokale tijd op Bonaire officieel ontvangen door gezaghebber Edison Rijna, waarna ze ook kennis maakten met de eilandraad.

Koninklijk bezoek

De ontvangst is de eerste officiële activiteit van het tweeweekse bezoek aan het Caribisch deel van Nederland. Op straat hebben tientallen mensen zich daarom verzameld om het gezelschap te zien.

Vervolgens heeft Rijna zijn gasten, en vooral prinses Amalia, bij de ontvangst toegesproken. Hij wenst de prinses en het koningspaar een mooie reis toe en hoopt dat Amalia op haar eerste reis hartelijk wordt ontvangen.

Geen jasje dasje

Waar de koning bij staatsbezoeken altijd een pak draagt, is dat tijdens dit kennismakingsbezoek anders. Zonder jasje kwam de koning namelijk aan bij de gezaghebber. Amalia en Máxima waren gekleed in een zomerse jurk, wat gezien de temperatuur ook niet verbazend is.

Een laaghangende lamp zorgt gelijk voor de eerste uitdaging van Amalia: ze loopt er vol met haar hoofd tegenaan. “Ik liep er alweer tegenaan”, zei ze grinnikend tegen de aanwezigen.

Thuis

De koning gaf Rijna bij aankomst een vriendschappelijke handdruk en zei tegen hem dat het goed was om weer “thuis” te zijn. De koning maakte zelf als 19-jarige een vergelijkbare reis met zijn ouders, Beatrix en Claus.

Beeld: GetytyImages, bron ANP

Tip van de redactie

BESTEL HIER