Geest Diana Butler

Butler van prinses Diana wordt door haar geest achtervolgd

Paul Burrell, de butler van de overleden prinses Diana, wordt door haar geest achtervolgd. Dit vertelt hij in een aflevering van ‘Celebrity Help! My House Is Haunted’. 

Bij het grote publiek is Paul Burrell bekend geworden als de butler van prinses Diana, waar hij van 1987 tot haar dood op 31 augustus 1997 voor werkte. Voordien werkte hij als lakei voor koningin Elizabeth. Over zijn tijd als de butler van Diana schreef hij in 2003 het boek A Royal Duty.

Prinses Diana komt in huis spoken

Paul Burrell was te zien in de nieuwste aflevering van Celebrity Help! My House Is Haunted, waarin Paul beweert dat hij en zijn man Graham Cooper last hebben van onverklaarbare paranormale activiteiten in hun huis in Cheshire, Engeland. Hij is er zeker van dat prinses Diana in zijn huis komt spoken. 

Princess Diana
Paul Burrell met prinses Diana in augustus 1997

Vreemde geluiden en geuren in het huis

Niet alleen horen ze geregeld vreemde geluiden, ook hangt er soms een geur van tabak en dat terwijl Paul en zijn man helemaal niet roken. “Ik denk dat als iemand terug zou kunnen komen, het de prinses zou zijn. En als ze iets zou willen vertellen, denk ik dat ze naar me toe zou komen”, zegt hij vol overtuiging.

Lees ook: Queen steekt stokje voor gebruik naam ‘royal butler’

Onverklaarbare incidenten 

Door de jaren heen zijn er verschillende onverklaarbare incidenten geweest die ook nog eens erg angtsaanjagend waren.  “Mijn man werd een keer om drie uur ’s nachts wakker, ging rechtop in bed zitten en schreeuwde: “Er is iemand in de kamer, ik zie iemand aan het voeteneinde van het bed.” Toen Paul Burrell geschrokken wakker werd, zag hij het zelf ook. “Het was een gedaante of iets dergelijks”, zegt hij geschrokken.

File Photo Showing Diana, The Princess Of Wales, In London With Her Butler, Paul Burrell, In 1994
Paul Burrell met prinses Diana in 1994

Geest van prinses Diana 

De voormalig butler van de prinses weet zeker dat de geest van prinses Diana contact met hem zoekt. Niet alleen de geur van tabaksrook, maar ook de plofgeluiden vanuit de slaapkamer, daarvan weet hij zeker dat ze van prinses Diana zijn. Dit werd door paranormaal expert Ian Lawman bevestigd. Hij probeerde namelijk contact te maken met de geest van de prinses. Zij zou hierop een reactie van “Ik ben hier, sorry” hebben gegeven. 

Lees ook: Elizabeth zoekt nieuwe butler

Tip van de redactie

In Beatrix – Dwars door alle weerstand heen ontrafelt Jutta Chorus het turbulente tijdperk van Beatrix na 2000. Tussen koninklijke rust en ongekende uitdagingen, toont deze vorstin veerkracht en vastberadenheid. Wat waren haar offers? Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES
DATUM 29-01-2024

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl

Jutta Chorus