×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
 • Neerbuigend

  Door Marc van der Linden

  Bij de Nationale Feestdag in België zitten koning Filip en koningin Mathilde op een hoog podium terwijl de andere familieleden een stuk lager zaten. In Nederland zou zoiets absoluut niet meer kunnen. Stel je voor zeg, dat Willem-Alexander en Máxima op een verhoging gaan zitten terwijl de rest van de koninklijke familie lager zou zitten….

  Lees column
 • Meest gelezen

 • Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

 • Elizabeth zoekt nieuwe butler

  Geen topsalaris voor nieuwe medewerker

  Behalve een onvergetelijke ervaring én een mooie plek op het C.V., mag er geen topsalaris verwacht worden. Als butler van koningin Elizabeth – en andere leden van het Britse koningshuis – verdien je namelijk zo’n 15.000 pond per jaar. Een onvergetelijke ervaring, zeker omdat de butler bij de koningin inwoont. Voornamelijk zal de kandidaat op Buckingham Palace worden gestationeerd, maar drie maanden per jaar zal hij ook op andere residenties moeten werken, zoals Balmoral en Sandringham. Behalve het serveren van eten en drinken, gaat de nieuwe butler aan het werk als valet en moet hij van tijd tot tijd boodschappen doorgeven van en aan de koninklijke familie.

  En, eenmaal uitgekeken op de paleizen, in de particuliere sector is als butler met deze ervaring op het curriculum vitae een salaris te verkrijgen dat vele malen hoger ligt. Een andere optie is het schrijven van boeken met alle perikelen aan het hof, zoals o.a. Lady Di’s butler Paul Burrell deed. Op waardering vanuit het Hof hoefde hij daarvoor echter niet te rekenen…

  5 september 2011 - 17:08