Ontwerp Zonder Titel (38)

Amalia aan het knuffelen op Aruba

Prinses Amalia lijk steeds beter haar draai te vinden op de Cariben. Waar nu ook protesten waren.

Aanvankelijk was de kroonprinses nog wat verlegen, maar nu heeft ze toch de ontspannen Caribische sfeer te pakken. Dansen deed ze al, en ditmaal raakte ze ook nog eens diep ontroer op Aruba.

Dat kwam hierdoor. In het enorm drukke programma op het eiland was ook ruimte gemaakt voor een zogenaamde ‘spoken word artiest’, dat is iemand die gedichten van zichzelf of anderen voorleest.

Op Aruba was dat de 21-jarige Kay Quandus, die optrad in het plaatsje San Nicolas, waar ook werd gedanst en carnaval gevierd.

Haar optreden verliep erg goed. Zo goed zelfs, dat de twee jaar jongere prinses haar na afloop geroerd om een knuffel vroeg!

‘Ik denk dat ze mijn gedicht heel mooi vond’, zegt Kay. Ze vertelt dat de prinses tranen in haar ogen had en dat ze ‘heel hard zou huilen als ze geen zonnebril op had’.

Prinses Amalia leek duidelijk te genieten van de optredens. Samen met haar ouders lachte ze, klapte ze mee op de muziek en zong mee tijdens een cover van een liedje van zangeres Dua Lipa.

Protest

Vlak voor de optredens maakte prinses Amalia en het koningspaar een wandeling langs muurschilderingen. Enkele Arubaanse demonstranten van de actiegroep Aruban Warriors kwamen op de activiteiten af. De groep wil geen excuses, maar vooral financiële compensatie van de Nederlandse regering voor goud dat Nederland in het verleden geroofd zou hebben.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: ANP