Haakon, Mette Marit

Prins Haakon zegt dank u wel met lieve foto

De Noorse kroonprins Haakon onlangs jarig en bedankte iedereen die hem feliciteerde met een heel erg lieve foto.

Op de foto zien we prins Haakon in innige omhelzing met zijn vrouw, prinses Mette-Marit, die net als Haakon dit jaar 50 wordt.

Eind augustus zijn ze maar liefst 22 jaar getrouwd! Grappig genoeg ontmoetten Mette-Marit en Haakon elkaar al eens tijdens een evenement, maar sloeg er toen geen vonk over. Dat gebeurde pas later.

Quart

Haakon en Mette-Marit bezochten allebei het muziekevent Quart Festival, in de jaren 90. Dat vond plaats in Mette-Marits thuisstad, Kristiansand. Daar werden ze aan elkaar voorgesteld op een feestje-binnen-het-feest. Dat leidde nog tot niets.

Jaren later gebeurde bijna hetzelfde en zagen ze elkaar op hetzelfde festival, in 1999. Mette-Marit was toen al 2 jaar moeder van oudste zoon Marius en inmiddels alleenstaand.

Ja

Het ging toen vrij rap. Er werd gedatet en in 2000 verloofde het stel zich. En op 25 augustus 2001 spraken ze hun ja-woord uit, in de kathedraal van Oslo. Er werden 2 kinderen geboren, die je inmiddels vast kent, al is het maar van naam: Ingrid Alexandra en Sverre Magnus.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

detnorskekungehus

#Royaltynl