Harald In Uniform

Opgewekte Harald bij Russische grens

Koning Harald van Noorwegen bezocht in uniform en opgewekt troepen aan de grens met Rusland, waar troepen waken over de veiligheid.

Het zijn moeilijke tijden, maar Harald trekt zich nergens iets van aan. Veel ziek geweest, maar kreeg een brommer voor zijn verjaardag en was met de hele familie bij internationale skiwedstrijden.

Daarna riep de plicht weer, voor een bezoek aan het garnizoen in Sør-Varanger. Daar bewaakt het legeronderdeel de Noorse grens met Rusland.

Grens

De grenswacht controleert de grens zowel te voet als per boot in de zomer en op ski’s en sneeuwscooters in de winter. Jaarlijks worden er zo’n zeshonderd soldaten getraind voor taken bij de grens. Het gaat om dienstplichtigen die de kern vormen van zowel deze grensmissie als andere missies van de Noorse strijdkrachten.

Na de lunch kreeg Harald nog een rondleiding op het grensstation Jarfjord en nam hij ruimschoots de tijd om over hun taken te praten met de dienstplichtigen. Die benadrukten trots te zijn op hun missie en vertelden dat de dienstplicht bij de grens hen mooie ervaringen en belangrijke kennis en ervaring hebben opgeleverd.

Ontwerp Zonder Titel 2023 03 14t105853.122
Ontwerp Zonder Titel 2023 03 14t105853.122
eloise
KLIK HIER

ANP/detnorskekungehus