Staatsbanket foto van ANP

Oeps! Deze royal heeft weer corona

Deze vorst heeft wel erg veel pech met zijn gezondheid. Krukken, een infectie, zware verkoudheden en nu ook weer corona.

Het gaat om de koning van Noorwegen: Harald. De man is inmiddels 86 en zit al sinds 1991 op de troon in het Scandinavische land. Harald wordt geplaagd door gezondheidsproblemen. Zo moest hij onlangs zijn agenda leegruimen om te herstellen van een zware verkoudheid. En hij liep ook al met krukken.

Kwakkelend, doch monter

Alsof dat nog niet genoeg is, kampt hij met een terugkerende infectie. En tijdens een bezoek aan koningin Margrethe in Denemarken maakte Harald ook nog eens een lelijke val. Gelukkig leek dat met een sisser af te lopen. Momenteel is de koning dus besmet met corona, zo liet een woordvoerder van het Noorse koningshuis weten. In de korte verklaring omtrent de besmetting werd duidelijk dat Harald momenteel vooral verkouden is. Hij ziekt thuis uit en legt geen werkbezoeken af. Harald staat bekend als een doorzetter en iemand die zich monter toont. Dat is wel fijn, in zulke vervelende tijden.

Haakon neemt taken waar

Net als tijdens andere ziekteverloven van zijn vader, neemt kroonprins Haakon een deel van Haralds taken over. Harald raakte al eens besmet met corona in maart 2022.

Harald
koning Harald

LEES OOK: Deze jonge royals hebben hun rijbewijs

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Bron: Town and Country, beeld: ANP

#Royaltynl