Margrethe, Harald

Ai! Harald maakt smak

De Noorse koning Harald is aan het begin van zijn bezoek aan Denemarken spectaculair op de grond gevallen. De schrik was groot.

Op actiefoto’s is te zien dat Harald (86)vlak voor hij de Deense koningin Margrethe (83) een hand wil geven een duikeling maakt. Een medewerker helpt Harald uiteindelijk weer overeind.

Stok

Margrethe steekt nog wel een hand uit, maar kon verder ook niets doen. Zij loopt al enkele maanden met behulp van een stok, na een ingrijpende rugoperatie.

Harald loopt al jaren met twee discrete krukken, en heeft allerlei lichamelijke ongemakken. Deze valpartij lijkt hij goed te hebben doorstaan, enkele momenten later lacht hij alweer.

Schip

Harald is samen met zijn vrouw Sonja 2 dagen op bezoek in Denemarken. Het paar reisde per schip naar het zuidelijke buurland.

Begin mei werd Harald nog opgenomen in het ziekenhuis met een infectie. Hij moest een week in het ziekenhuis blijven, maar zijn situatie was wel stabiel. Gedurende die periode was Harald met ziekteverlof, zijn zoon Haakon nam zijn taken over.

Margrethe
Margrethe, Harald
eloise
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl