Marius Borg Denmark

Dít is Marius Borg, de oudste zoon van kroonprinses Mette-Marit 

Voor het huwelijk met kroonprins Haakon had kroonprinses Mette-Marit al een zoon: Marius Borg. Wie is hij precies en waarom wil hij niet meer in de spotlights?

Marius Borg Hølby werd geboren op 13 januari 1997. Op dit moment is hij dus 27 jaar oud. Mette-Marit kreeg Marius met haar ex-partner Morten Borg. Lang heeft deze relatie met deze ‘bad boy’ niet mogen duren. 

Direct opgenomen in familie 

Ook al heeft Marius nooit een koninklijke titel gekregen, wel is hij van jongs af aan volledig opgenomen door de Noorse koninklijke familie. De ouders van Haakon waren vanaf de eerste dag al als een echte opa en oma voor hem. Ook kroonprins Haakon zelf was altijd een goede stiefvader voor Marius. 

Celebration Of Hrh Princess Ingrid Alexandra's Official Day
Marius samen met de Noorse koninklijke familie

Anoniem leven

Toen Marius twintig werd, wilde hij zijn eigen weg gaan. Hij vroeg het Noorse hof om zijn naam van de website van het koninklijk huis te verwijderen. Zijn moeder, kroonprinses Mette-Marit, schreef een open brief waarin ze de pers vroeg de privacy van haar oudste zoon te respecteren. Hij had naar eigenzeggen niet gevraagd om een koninklijk leven. Daarop vertrok hij naar Amerika om een leven uit de spotlights te leiden. 

Lees ook: Mette-Marits zoon Marius begint eigen leven

10th Wedding Anniversary For Crown Prince Haakon And Crown Princess Mette Marit Of Norway
Marius Borg in 2011

Studie in Amerika

Marius heeft in het zonnige Santa Barbara, Californië, een studie bedrijfsadministratie gedaan. Of hij daar nu iets mee doet, dat is niet bekend. Wel heeft hij een eigen bedrijf in het opknappen van motoren, Maisen Custom Motorbikes. Dit is ook te zien op zijn Instagram-pagina.

Favoriete sporten

Tijdens zijn tijd in Amerika heeft hij naast gestudeerd en gefeest, ook veel gesport. Hij is dol op surfen en skateboarden en waar kun je dat nu beter dan in Californië? 

Liefdesleven Marius Borg 

Van 2020 tot 2022 had Marius een relatie met het Noorse model en actrice, Juliane Snekkestad. Hij woonde samen met haar in Los Angeles. Niet lang daarna kreeg hij een relatie met realityster Nora Haukland. De Noorse koninklijke familie stond niet achter deze relatie, zeker niet toen ze in het nieuws verscheen met een zakje met wit poeder. Ze werd al snel van cocaïnegebruik beschuldigd. Niet lang daarna ging ook deze relatie over. Het is op dit moment niet bekend of hij weer een nieuwe vriendin heeft of het leven als happy single viert. 

Marius Borg

Lees ook: Juliane open over breuk met Marius

Veel volgers op Instagram

Met ruim 68,7 duizend volgers is Marius niet echt uit de spotlights. Hij trakteert zijn vele volgers geregeld op een nieuw kiekje of een verhaal op Instagram. Echt uit de spotlight is hij dus niet, maar in ieder geval wél uit de koninklijke spotlights. 

Lees ook: Zo ziet de oudste zoon van Mette-Marit eruit

Tip van de redactie

Droom je ervan om net zo fit en energiek te zijn Marius Borg? Begin vandaag nog met een Fitbit Charge 6. Met geavanceerde tracking voor elke activiteit, helpt het je koninklijke fitnessdoelen te bereiken. Voor meer info klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl