ziekteverlof

Koning Harald van Noorwegen blijft langer met ziekteverlof

Koning Harald heeft langer nodig om te herstellen van zijn operatie vorige maand. Het Noorse hof deelde dat de koning daarom zijn ziekteverlof moet verlengen. 

Koning Harald is al jaren aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Deze maand nog kreeg hij een permanente pacemaker, nadat hij tijdens een vakantie in Maleisië een tijdelijke pacemaker had gekregen. Zijn hartslag was daar uitzonderlijk laag geworden door een infectie die hij had opgelopen. Inmiddels gaat het gelukkig beter met zijn gezondheid.

Langer met ziekteverlof 

Het Noorse hof deelde eerder dat hij nog tot maandag 8 april met ziekteverlof zou zijn. Nu blijkt dat de koning dit niet gaat redden en daarmee is zijn ziekteverlof met ten minste twee weken verlengd. De Noorse koning zal zeker tot en met maandag 22 april thuisblijven. Zijn zoon, kroonprins Haakon, zal in de tussentijd de taken van de koning op zich nemen. 

Lees ook: Koning Harald is uit het ziekenhuis ontslagen

Pacemaker Harald
Koning Harald van Noorwegen

Taken overnemen 

Komende twee weken staan er meerdere dingen op de planning waar de koning eigenlijk bij had moeten zijn. Zou is er op dinsdag 9 april een medaillereceptie. In plaats van koning Harald zijn kroonprins Haakon, zijn vrouw Mette-Marit en koningin Sonja erbij. Kroonprinses Mette-Marit zal op 15 april onderzoeksprijzen van de Noorse vereniging voor publieke gezondheid uitreiken. Dat niet alleen: kroonprins Haakon zal van 15 tot en met 19 april een bezoek brengen aan de westkust van de Verenigde Staten.

Lees ook: Ojee! Noorse koning (83) alweer met ziekteverlof

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl