Harald (4)

Hoera! Goed nieuws over Harald

De Noorse koning Harald is fit genoeg bevonden om woensdag deel te nemen aan de nationale feestdag. Een kleinkind ontbreekt daar helaas.

Dat maakte het Noorse hof bekend. Harald werd vorige week maandag met een infectie in het ziekenhuis opgenomen en was sindsdien met ziekteverlof.

Feestdag

De 86-jarige Harald is op tijd hersteld voor de viering van de nationale feestdag. Volgens het hof zal de koning samen met de koninklijke familie aanwezig zijn op het balkon van het koninklijk paleis in Oslo om de optocht die langs loopt te begroeten.

Op 17 mei staan de Noren traditiegetrouw stil bij de invoering van de grondwet in 1814. Kinderen spelen een grote rol tijdens de nationale feestdag in Noorwegen. In het hele land worden kinderoptochten gehouden en op scholen worden spelletjes gedaan.

Ingid Alexandra

Op de feestdag moet de Noorse koninklijke familie het wel doen zonder prinses Ingrid Alexandra. Het Noorse hof meldde eerder dat de dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit ontbreekt omdat zij in de zogeheten ‘Russetid‘ zit. Daarmee nemen scholieren in Noorwegen uitbundig afscheid van hun middelbareschooltijd.

Ingrid Alexandra deed vorige week een oproep aan haar medescholieren om het niet te gek te maken.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP

#Royaltynl