Alexia (2)

Zo zenuwachtig is prinses Alexia

Morgen is het een bijzondere Prinsjesdag, met voor het eerst de aanwezigheid van prinses Alexia. Hoe nerveus is ze?

Prinses Alexia is 18, en dat betekent nieuwe verantwoordelijkheden voor de tweede in lijn voor de troon, na haar grote zus prinses Amalia.

Vorige week al heeft prinses Alexia laten zien dat ze die nieuwe taken erg goed aankan, bij de doop, in Rotterdam van een naar haar genoemd schip. Ze deed daarvoor wel een flinke greep in de klerenkast van haar moeder, koningin Máxima, en bekende dat ze toch wel wat nerveis was geweest. Waar wij in ieder geval niets van hebben gemerkt.

Koets

Morgen is ze natuurlijk ook niet alleen. Alle aandacht gaat allereerst uit naar haar vader, koning Willem-Alexander, die de troonrede voorleest, met haar moeder aan zijn zijde. Zij zitten in de voorste koets, samen met kroonprinses Amalia.

Glamourprinses

In hun kielzog komt de koets met prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Alexia. Pas veel later, na de troonrede en het ‘leve de koning!’, komen ze bij elkaar op het balkon van paleis Noordeinde, voor de traditionele balkonscène.

Waar we wel benieuwd naar zijn, is de outfit waarin we ‘glamourprinses’ Alexia zullen zien. Gezien de weersverwachting zal die niet erg zomers zijn, voor de rest laten we ons graag verrassen.

eloise
KLIK HIER

ANP

#Roaltynl