maxima jong

Zien: in deze huizen heeft koningin Máxima tijdens haar jeugd gewoond 

Máxima woont natuurlijk al jaren in de mooiste paleizen, maar haar leven in Argentinië zag er toch wel even anders uit. In deze huizen woonde ze tijdens haar jeugd. 

Jarenlang mocht Máxima de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires haar thuis noemen. Ze woonde hier in de periode van haar kleuterschool tot in haar studententijd. Maar in welke huizen woonde ze precies? Wij zochten het uit. 

Buurt Recoleta – Barrio Norte 

Onze koningin Máxima woonde tijdens haar jeugd in de wijk Recoleta, ook wel Barrio Norte genoemd. Dit is een van de duurdere wijken in Buenos Aires. Het is een drukke wijk met veel barretjes, terrasjes en… veel auto’s! Al met al is het een goede buurt in deze drukke stad. 

Lees ook: Wordt Alexia koningin van Argentinië?

Eerste huis: Calle Parrera 121

De eerste jaren woonde Máxima samen met haar familie aan de Calle Parrera 121. Ze woonden hier op de vierde etage. Het appartement was niet groot of mooi, maar precies genoeg voor vier personen. Te zien is dat de straat donker en smal is. Het is een zijstraat van een drukke hoofdstraat met vier autobanen. Je kunt het gebouw hier checken

Queen Maxima Attends Culture Foundation's Award Ceremony In Rotterdam
Onze prachtige koningin Máxima

Tweede huis: Calle Uriburu 1252

Wanneer Máxima twaalf jaar oud was, ging ze samen met haar ouders en broer naar een ander appartement. Dit appartement was een stuk ruimer en lag aan de Calle Uriburu 1252. De familie woonde hier op de zevende etage. In dit appartement werden ook broertje Juan en zusje Inés geboren. Deze straat bevond zich in dezelfde wijk als het eerste huis. Ook in deze straat was het maar druk: supermarkten, winkels en veel verkeer. Je kunt het huis hier bekijken.

Lees ook: Máxima naar Argentinië voor herdenking zus Inés

Naar New York

Máxima heeft tot haar 24ste altijd in Buenos Aires gewoond, met hier en daar wat maanden in Parijs om Frans te leren. Op haar 24ste vertrok ze naar New York en daar bleef ze tot ze in Sevilla onze Willem-Alexander leerde kennen. 

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl