werkbezoek

Willem-Alexander vliegt zelf naar werkbezoek in de Verenigde Staten

Willem-Alexander en Máxima zijn gestart aan hun werkbezoek in de Verenigde Staten. Onze koning besloot zelf plaats te nemen in de cockpit. 

Koning Willem-Alexander heeft een grote interesse in de luchtvaart en behaalde verschillende vliegbrevetten, waaronder het Airline Transport Pilot License (ATPL) in 2001. Hij vloog als vrijwilliger in Kenia voor AMREF en de Kenya Wildlife Service.

Koning Willem-Alexander als gastvlieger

Om zijn vlieguren bij te houden, vliegt hij als gastvlieger bij KLM. In 2017 liet hij zich omscholen naar de Boeing 737 om zijn gastvliegerschap voort te zetten. Het nieuwe regeringsvliegtuig, een Boeing 737 Business Jet met registratie PH-GOV, werd in 2019 in gebruik genomen.

Lees ook: Dit zijn de hobby’s van Willem-Alexander

Werkbezoek Verenigde Staten

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn gestart aan hun werkbezoek in de Verenigde Staten. De vlucht naar Atlanta was extra speciaal, want Willem-Alexander zat bij aankomst zelf als co-piloot in de cockpit van de PH-GOV.

werkbezoek
Koningspaar komt aan in Atlanta

Plannen tijdens werkbezoek 

Het koninklijk paar brengt de komende dagen een bezoek aan Atlanta, Savannah, Albany en New York. Ze bezoeken onder meer een gerenommeerde hiphopstudio, het graf van Martin Luther King, een tentoonstelling met Nederlandse kunstenaars, de New Yorkse wijk East Flatbush en een universiteit.

Lees ook: Zo ziet het regeringsvliegtuig van de koning eruit

Rapper Frenna

De Nederlandse rapper Frenna zal het koningspaar vergezellen tijdens hun bezoek aan Patchwerk Recording Studios, de studio waar onder anderen Outkast, Beyoncé en 2Pac hun muziek hebben opgenomen. “Het is echt een erkenning voor de hiphopscene dat de koning daar naartoe gaat”, zegt rapper Frenna. Volgens de rapper gebeurt het tegenwoordig allemaal in Atlanta. “Het genre komt uit New York, maar Atlanta is nu leidend. De grootste namen van het moment komen uit de stad. Het is al bijzonder dat de koning voor hiphop kiest, maar al helemaal voor Atlanta.”

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP