rapper Frenna

Willem-Alexander en Máxima in opspraak na foto met rapper Frenna

Het koningspaar ontmoette deze week tijdens hun bezoek aan Atlanta de Nederlandse rapper Frenna en gingen vol enthousiasme met hem op de foto. Toch bleek dit niet zo’n goed idee. 

Het koninklijk paar bracht de afgelopen dagen een bezoek aan Atlanta, Savannah, Albany en New York. Ze bezochten onder andere een hiphopstudio, het graf van Martin Luther King, een tentoonstelling met Nederlandse kunstenaars, de New Yorkse wijk East Flatbush en een universiteit.

Bezoek rapper Frenna in hiphopstudio

Het koningspaar bracht tijdens hun eerste dag van het werkbezoek een bezoekje aan een gerenommeerde hiphopstudio in Atlanta. Hier hebben ze de Nederlandse rapper Frenna ontmoet en daar moest natuurlijk een gezellige selfie worden gemaakt. Toch was onze koning niet op de hoogte van een belangrijk detail, namelijk de veroordeling van rapper Frenna. 

Lees ook: Zien: de leukste foto’s van Willem-Alexander en Máxima in de Verenigde Staten

Koningspaar Brengt Werkbezoek Aan Verenigde Staten, Eerste Dag
Even een selfie

Niet op de hoogte van veroordeling

Volgens HLN werd de rapper in 2016 in Suriname gearresteerd en veroordeeld wegens seks met een minderjarig meisje van 15 jaar. Ook verspreidde hij beelden van haar. Hij werd schuldig bevonden en zat destijds 77 dagen vast. Toen een journalist koning Willem-Alexander hiermee confronteerde, vertelde hij dat hij hier niet van op de hoogte was. 

Lees ook: Actueel: Willem-Alexander en Máxima zijn ‘chill’ volgens rapper Frenna

Een tweede kans

Volgens onze koning verdient iedereen een tweede kans, ook rapper Frenna. Koning Willem-Alexander reageerder hierop: “Maar dat gezegd hebbende, iedereen in Nederland die veroordeeld is en zijn straf heeft uitgezeten, verdient een tweede kans. Zo werkt ons rechtssysteem. Het gedrag dat hij heeft vertoond, is niet acceptabel. Dat moeten we ook niet accepteren. Maar hij heeft berouw getoond, hij heeft zijn straf uitgezeten en hij verdient een tweede kans.”

Lees ook: Willem-Alexander vliegt zelf naar werkbezoek in de Verenigde Staten

Beeld: ANP