Willem Alexander, Maxima (2)

Willem-Alexander en Máxima op de Wadden

Het bestaat echt: Waddenhoppen. Maar wie op internet rondkijkt, leert meteen dat het geen eenvoudige onderneming is.

De Waddeneilanden zijn onderling niet of nauwelijks verbonden, en vaak alleen in het hoogseizoen. Door zandbanken, wisselend getij en weersomstandigheden zijn er bijna geen vaste of directe bootverbindingen tussen Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog.

Luchtmacht

Het koningspaar kiest bij het unieke streekbezoek aan de vijf eilanden, verdeeld over twee provincies – Fryslân en Noord-Holland – voor vervoer met een Cougar-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht en één keer voor een snelboot: van Vlieland naar Terschelling. Met in het achterhoofd de wetenschap dat bij heel slecht weer een deel van het bezoek niet door kan gaan. Dat heet in het gedetailleerde programma de ‘no-fly’ optie.

Cougar

De verslaggever van Royalty heeft geluk en mag mee in de helikopter. Niet met koning en koningin, maar op de vlucht die steeds vooruit vliegt naar het volgende eiland. De slaapplek van Willem-Alexander en Máxima op Terschelling is bijzonder en op het eiland een slecht bewaard geheim. In de haven ligt namelijk de lemsteraak De Groene Draeck, pal voor het luxehotel waar het begeleidende gezelschap logeert. Bij publiek en media is even discussie: gaat het koningspaar écht op de recent gerestaureerde boot van prinses Beatrix overnachten?

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Dit verhaal gaat verder in Royalty magazine, dat nu in de winkel ligt. Of neem zo’n handig en voordelig abonnement! De foto is van het ANP.

#Royaltynl