Willem Alexander En Maxima (3)

Weergoden spelen koningspaar parten

Willem-Alexander en Máxima zijn vanochtend per helikopter aangekomen op een nat, koud, winderig en regenachtig Texel.

De weersverwachting zag er al niet best uit en het kwam dan ook met bakken naar beneden, toen koning Willem-Alexander en koningin Máxima dinsdagochtend per helikopter aankwamen op het regenachtige Texel. Het koningspaar is hier voor een tweedaags streekbezoek aan de Nederlandse Waddeneilanden.

Helikopter

Willem-Alexander en koningin Máxima werden bij de helikopter op Texel International Airport onthaald door de burgemeester van Texel Michiel Uitdehaag en onder anderen de commissarissen van de koning van Noord-Holland en Friesland.

Na het uitstappen kregen de koning en de koningin allebei een doorzichtige paraplu aangereikt tegen de harde regen. De koning droeg bij aankomst een beige regenjas, Máxima droeg er een over haar arm.

Zonnetje

Vervolgens vond binnen op de luchthaven een eerste ontmoeting plaats. Hier waren ook de burgemeesters van de andere Waddeneilanden bij. De eerste bestemming van het streekbezoek is Museum Kaap SKil.

Het koningspaar bezoekt dinsdag ook Vlieland en Terschelling, woensdag reizen ze verder naar Ameland en Schiermonnikoog. Het thema van de reis is de leefbaarheid van de Waddeneilanden en wat daar allemaal bij komt kijken. Nu nog een zonnetje.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

chanel
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl