Willem Alexander Simpel Switchen (2)

Willem-Alexander bezoekt werkgelegenheidsproject

Koning Willem-Alexander bezocht in Rotterdam mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het gaat dan om mensen die op eigen kracht niet aan een baan kunnen komen. Voor hen is het programma ‘Simpel Switchen in de Participatieketen’ bedacht. Dat ondersteunt en begeleidt ze in de overgang van uitkering, dagbesteding, beschut werk of banenafspraken naar regulier werk. Ook terugschakelen kan, als de overgang naar regulier werk toch anders uitpakt dan verwacht en gehoopt.

Overgang

Zo wordt de overgang tussen uitkering en werk makkelijker, en kan iedereen op een passende werkplek meekomen in de samenleving.

In Rotterdam sprak Willem-Alexander organisaties over hoe zij het programma vertalen naar de praktijk, en met cliënten en begeleiders.

NAVO

Willem-Alexander brengt met regelmaat werkbezoeken. Hij krijgt zo aan de hand van concrete voorbeelden te zien welke effecten het beleid van de bewindspersoon heeft in de praktijk.

Eerder deze week was hij nog op bezoek bij Nederlandse militairen in Litouwen. Zij maken daar deel uit van een NAVO-eenheid, die de veiligheid van het land moet waarborgen. Litouwen grenst aan het Rusland van Poetin.

Tip van de redactie: koninklijke hondenmand

BESTEL HIER

koninklijkhuis