Luana Alexia

Wie zijn eigenlijk de andere grootouders van Luana en Zaria?

We denken vaak (alleen) aan de royal oma’s en opa’s, maar niet zelden hebben kinderen – en al helemaal als hun moeder een ‘burgermeisje’ is – natuurlijk nóg een setje grootouders.

Mabels moeder heet Florence Malde Gijsberdina Kooman. En haar vader heet Peter Wisse Smit. Toch is hij niet de biologische vader van Mabel. Florence is twee keer getrouwd, haar eerste man kwam helaas al vroeg te overlijden. We zoomen even in op de twee, met wat weetjes en feitjes.

Lees ook: ook zij namen afstand van hun koninklijke taken

Florence

Florence werd in 1944 geboren en is nu 79 jaar. Haar eerste man, Hendrik Cornelis Los, is van hetzelfde geboortejaar, maar overleed helaas al in 1978, hij was toen pas 33 jaar. Mabel is van 1968 en zusje Nicoline van 1970, dus zij waren jonge meiden toen hun vader kwam te overlijden.

Lees ook: ex vriendin Harry blij dat het uit is gegaan

Peter Wisse Smit

Hun moeder trouwde opnieuw. Met Peter Wisse Smit. Die achternaam ken je, de zussen hebben deze aangenomen. Ook Peter is inmiddels overleden. Hij is 61 jaar geworden. Uit het huwelijk tussen Florence en Peter kwam nóg een dochter voort: Eveline. Mabel en Nicoline hebben dus een halfzusje. Zij is 41 jaar en heeft op hoog niveau hockey gespeeld.

Florence

04 03 2020 Delft Princess Mabel S Mother Florence Malde Gijsberdina Kooman Flos Wisse Smit Arriving For The Presentatio

Eveline, Mabel en Nicoline

Amsterdam, 25 06 2022, Afas Live 30e Amsterdamdiner In Afas Live Te Amsterdam. Doel Van De Avond Is Het Vragen Van Aanda

Beeld: ANP, Bruno Press

#royaltynl

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.

Tip van de redactie

Ontdek de koninklijke charme van kerst met de Adventskalender Driving Home For Christmas. Deze kalender, rijkelijk gevuld met 24 exclusieve verrassingen, is zo uniek dat het een geliefd geschenk onder de Royals zou zijn. Een ware schat voor elke RM liefhebber, perfect om de feestdagen op een vorstelijke wijze te vieren. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Riviera Maison