Weetjes en feitjes over prins Carlos

Het oudste kind van prinses Irene is 51 jaar, heeft 3 voornamen en is sinds 2010 getrouwd met Annemarie. Meer leuke weetjes en feitjes over deze blonde prins lees je hier.

Prins Carlos werd geboren in Nijmegen, op 27 januari 1970. Hij is de oudste van prinses Irene en wijlen Carel Hugo van Bourbon-Parma (ook: de Bourbon de Parme). Toen hij 11 jaar was, gingen zijn ouders uit elkaar. Hij heeft nog 1 broertje en 2 zusjes: de tweeling Margarita en Jaime (1972) en Carolina (1974).

Filosofie

Carlos studeerde politieke wetenschappen in Amerika en demografie en filosofie aan de universiteit van Cambridge. Hij is getrouwd met Annemarie Gualthérie van Weezel, dochter van politicus Hans Gualthérie van Weezel. Annemarie en Carlos hebben samen 3 kinderen: Luisa, Cecilia en Carlos. Ook kreeg Carlos een zoon met Brigitte Klynstra, buitenechtelijk in 1997.

Prins

We hebben een aantal foto’s van Carlos voor je, met steeds een leuk weetje over de prins erbij.

Carlos voert zelf de titel hertog van Parma, echter deze wordt nergens herkend. Wel is hij hoofd van het huis Bourbon-Parma.

Carlos Foto 1

Echtgenote Annemarie werkte voor hun huwelijk als journaliste voor de NOS. Annemarie kreeg vlak voor haar schoonvader, Carlos Hugo, overleed van hem de titel gravin van Molina. Maar ook deze titel wordt nergens officieel erkend.

Carlos Annemarie Foto 2

Oudste dochter Luisa is onder meer naar oma Irene vernoemd. Haar voornamen luiden: Luisa Irene Constance Anna Maria. Met Pasen deelde Carlos voor het eerst in tijden weer eens een foto van zijn kinderen op Instagram. Hieronder prijkt dat leuke plaatje.

Carlos Kinderen Foto 3

Carlos mag de titel prins en ook het predicaat Koninklijke Hoogheid voeren in Nederland. In de praktijk wordt echter bijna alleen ‘prins’ gebruikt. Prins Carlos dus. Op onderstaande foto zie je hem met zusje en broertje Margarita en Jaime.

Carlos Foto 5
eloise
KLIK HIER

Beeld: ANP

#Royaltynl