Dijksma Opent Expo Circulaire Economie

Prins Carlos open over zijn buitenechtelijke zoon

De prins is in een interview met een Spaanse krant bijzonder openhartig over zijn oudste zoon. Deze prins Carlos Hugo is 23 jaar en werd geboren uit een buitenechtelijke relatie die Carlos destijds had.

De 50-jarige zoon van prinses Irene is inmiddels al 10 jaar getrouwd met zijn Annemarie. Samen hebben zij 2 dochters en een zoon. Maar Carlos had dus ook al een zoon uit een eerdere relatie. Met de moeder van zijn 23-jarige zoon, Carlos Hugo, was Carlos niet getrouwd. Pijnlijk genoeg spreken pers, wet en familierecht dan van ‘buitenechtelijk’.

Deze Carlos Hugo werd – volgens zijn vader – echter altijd erkend en goed verzorgd. “Ik heb nooit het bestaan ​​verborgen gehouden van mijn oudste zoon. Maar zoals u zult begrijpen, kan ik familiewetten niet veranderen en de wetten van het koninklijk- en hertogelijk huis van Bourbon Parma zijn heel duidelijk”, zegt hij in antwoord op de vraag waarom deze Carlos Hugo geen opvolger en erfgenaam is. Dit is namelijk zijn nu 4-jarige zoon Carlos Enrique wél.

Het is vrij zeldzaam dat Carlos zich uitspreekt over zijn oudste zoon. De jongeman vocht vanaf het moment dat-ie 18 werd voor erkenning. Hij wilde de titel en achternaam van zijn vader gebruiken. Dat werd inderdaad toegekend. De 23-jarige is sindsdien dan ook officieel prins de Bourbon de Parme. Dat is hoe de familie hier in Nederland wordt aangesproken. Bij zijn geboorte kreeg de jongen de namen Carlos Hugo Roderik Sybren Klynstra mee.

Een archieffoto van Carlos met zijn huidige vrouw, Annemarie

Annemarie En Carlos

LEES OOK:

Kijk mee naar Margarita op Instagram

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP