carlos

Prins Carlos open over zijn buitenechtelijke zoon

De prins is in een interview met een Spaanse krant bijzonder openhartig over zijn oudste zoon. Deze prins Carlos Hugo werd geboren uit een buitenechtelijke relatie die Carlos destijds had.

De zoon van prinses Irene is inmiddels al 12 jaar getrouwd met zijn Annemarie. Samen hebben zij 2 dochters en een zoon. Maar Carlos had dus ook al een zoon uit een eerdere relatie. Met de moeder van zijn zoon Carlos Hugo, was Carlos niet getrouwd. Pijnlijk genoeg spreken pers, wet en familierecht dan van ‘buitenechtelijk’.

Zoon is geen opvolger

Deze zoon, Carlos Hugo werd – volgens zijn vader – echter altijd erkend en goed verzorgd. “Ik heb nooit het bestaan ​​verborgen gehouden van mijn oudste zoon. Maar zoals u zult begrijpen, kan ik familiewetten niet veranderen en de wetten van het koninklijk- en hertogelijk huis van Bourbon Parma zijn heel duidelijk”, zegt hij in antwoord op de vraag waarom deze Carlos Hugo geen opvolger en erfgenaam is. Dit is namelijk zijn zoon Carlos Enrique wél.

Prins Bourbon de Parme

Het is vrij zeldzaam dat Carlos zich uitspreekt over zijn oudste zoon. De jongeman vocht vanaf het moment dat hij 18 werd voor erkenning. Hij wilde de titel en achternaam van zijn vader gebruiken. Dat werd inderdaad toegekend. Hij is sindsdien dan ook officieel prins de Bourbon de Parme. Dat is hoe de familie hier in Nederland wordt aangesproken. Bij zijn geboorte kreeg de jongen de namen Carlos Hugo Roderik Sybren Klynstra mee.

Moeder

Zijn zoon is geboren uit de relatie met Brigitte Klynstra. In een verklaring kort na de geboorte meldde Carlos via een woordvoerder dat hij de “zelfstandige beslissing van Brigitte Klynstra om moeder te willen worden” respecteerde, maar dat het uitgesloten was dat er een familierechtelijke betrekking zou komen tussen hem en de pasgeborene. De officiële naamsverandering, maar ook het interview brengen daar verandering in.

Een archieffoto van Carlos met zijn huidige vrouw, Annemarie

Annemarie En Carlos

LEES OOK:

Kijk mee naar Margarita op Instagram

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/ GettyImages