Koningspaar En Prinses Amalia Bezoeken Sint Maarten

Vogels en verkeersvliegtuigen kijken met de royals

De tweede dag van het bezoek aan Sint-Maarten staat voor prinses Amalia en het koningspaar dinsdag flink in het thema van flora en fauna.

De Oranjes gaan op vogelexpeditie, bezoeken schooltuintjes en gaan langs een liefdadigheidsinstelling.

Plastic

De dag begint voor het koningspaar en de prinses bij een vogelexpeditie en een bezoek aan Fort Amsterdam, het Nederlandse gedeelte van Sint-Maarten. Ook gaat het gezelschap salie planten, naar een wetenschapsbeurs over het hergebruik van plastic zwerfafval en bezoeken ze schooltuintjes.

Later op de dag volgen Amalia en het koningspaar onder meer een stukje van een honkbalwedstrijd en gaan ze naar de gouverneur voor een receptie. Hierna zit het tweedaagse bezoek aan Sint-Maarten er weer op, waarop het gezelschap nog naar Sint Eustatius en Saba gaat.

Fun facts

Sint Maarten is de naam die de Nederlandse helft van het eiland draagt. De andere helft is Frans en heet Saint Martin.

Fun fact: Dit is de enige plek ter wereld waar Nederland direct aan Frankrijk grenst!

Nog een fun fact: Hoewel het eiland kleiner is dan Texel (!) zijn er twee officiële talen. Op het Franse deel is dat uiteraard Frans. Op het Nederlandse? Engels!

Het eiland heeft veel leuke dingen om te doen, maar echt uniek is lekker op het strand liggen, terwijl de vliegtuigen extreem laag overkomen. Een attractie op zich!

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: ANP