Ontwerp Zonder Titel (72)

Koningspaar en Amalia starten tweede deel reis op Sint Maarten

Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen maandag aan het tweede deel van hun reis aan het Caribisch deel van Nederland. De eerste bestemming is Sint Maarten, waar ze ’s ochtends aankomen.

Het koningspaar en Amalia beginnen de dag op de luchthaven van Sint Maarten, Princess Juliana International Airport. Daar wordt het gezelschap door de aanwezige pers opgewacht bij het verlaten van het vliegtuig, waarop ze een bezoek brengen aan de gerenoveerde luchthaven. De locatie raakte in 2017 ernstig beschadigd door orkaan Irma.

Kunst en cultuur

Daarna brengen Amalia en het koningspaar een bezoek aan de hulp- en rampenbestrijdingsdiensten en een medisch centrum, en lunchen ze met leden van het parlement en de ministerraad. De dag wordt afgesloten met lokale kunst en een culturele manifestatie op de Boardwalk, een 900 meter lange wandelboulevard, in hoofdstad Philipsburg.

Sint Maarten is de vierde bestemming van de volledige kennismakingsreis van Amalia met het Caribisch deel van Nederland. Eerder gingen Amalia en haar ouders langs Bonaire, Curaçao en Aruba. Later volgen nog Sint Eustatius en Saba.

Hechte band

Het is de eerste keer dat prinses Amalia de eilanden bezoekt. Haar reis is bedoeld als kennismaking met dit deel van ons koninkrijk. Haar ouders en grootouders bezochten de eilanden vaker en bouwden er een hechte band mee op.

Leestip

BESTEL HIER

Bron en beeld: ANP