Beatrix Naar Bronbeek

Update gezondheid prinses Beatrix

Prinses Beatrix brak op wintersport in Lech haar pols en onderging in Oostenrijk een operatie, die goed is gegaan.

Prinses Beatrix brak op wintersport in Lech haar pols en onderging een operatie.

Veel hoorden we sindsdien niet over haar gezondheid, behalve dat alles goed ging. Dat blijkt u ook wel. Prinses Beatrix verschijnt binnenkort voor het eerst sinds haar polsbreuk weer gepland in het openbaar. Op vrijdag 24 maart haalt ze het bezoek in aan de viering van het 160-jarig bestaan van het Koninklijk Tehuis voor Oud-Militairen en Museum Bronbeek in Arnhem.

Operatie

Het bezoek zou eigenlijk al op 24 februari zijn, maar eerder die maand maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat de 85-jarige prinses in Oostenrijk was geopereerd nadat ze tijdens het skiën in Lech haar pols had gebroken.

Bronbeek is een museum en kenniscentrum over het koloniaal-militair verleden van het Koninkrijk der Nederlanden. Het is ook een tehuis voor veteranen van de Nederlandse krijgsmacht en van het voormalige Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL).

Bronbeek

Beatrix is op 24 maart bij een presentatie van de commandant van Bronbeek over het 160-jarig bestaan, over de bouw van de nieuwe vaste tentoonstelling van het museum en over de zorgverlening en ondersteuning van bewoners. Ze spreekt ook met bewoners en vrijwilligers over hun ervaringen in voormalig Nederlands-Indië en over het verblijf in Bronbeek.

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

ANP