koningsdag

Route van Koningsdag in Rotterdam bekendgemaakt

Dit jaar brengt de koninklijke familie tijdens koningsdag een bezoek aan Rotterdam. En dit is de route waar we langs de kant kunnen gaan staan om ze van dichtbij te bewonderen.

De gemeente Rotterdam heeft bekendgemaakt welke route de koninklijke familie dit jaar gaat lopen op Koningsdag. De route van de koninklijke familie start donderdag 27 april om 11.00 uur in de Afrikaanderwijk en gaat daarna onder meer per watertaxi verder over de Maas langs het schip ss Rotterdam.

Artiesten op koningsdag

Het gedeelte over het water eindigt bij de trappen voor Plein 1940 bij het oorlogsmonument De verwoeste stad, van kunstenaar Ossip Zadkine. Op het Binnenrotteplein volgt daarna een verjaardagsfeest dat tot vijf uur duurt. Welke artiesten optreden wordt samen met het volledige programma op 30 maart bekendgemaakt.

De route, zonder de oversteek op de Maas, is een kilometer lang. Zoals gebruikelijk op Koningsdag houdt het gezelschap op diverse plaatsen langs de wandelroute stil. De tocht zal in zo’n twee uur worden afgelegd en wordt traditiegetrouw uitgezonden door de NOS.

Koningsdag vorig jaar

Vorig jaar was de eerste Koningsdag die uitbundig gevierd kon worden met onder andere vrijmarkten en muziekfestivals, na de twee jaar durende wereldwijde coronacrisis. Op die nationale feestdag was de koninklijke familie op bezoek in Maastricht. Hopelijk wordt het dit jaar net zo zonnig en feestelijk als toen.

Bron ANP, beeld RVD

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER