Verlovingsring Verloving

Dit is het romantische verhaal achter de verlovingsring van Máxima 

In maart 2001 werd de verloving van Willem-Alexander en Máxima bekendgemaakt. Hij heeft haar toen een mooie ring gegeven. Dit is het romantische verhaal hierachter. 

Op 30 maart 2001 was het eindelijk zover. Toenmalig koningin Beatrix maakte bekend dat haar oudste zoon, kroonprins Willem-Alexander, verloofd was met zijn Argentijnse vriendin, Máxima Zorreguieta. Vanaf dat moment konden de twee eindelijk zonder geheimzinnig gedoe met elkaar omgaan. 

Aankondiging van verloving

Iedereen herinnert het zich nog wel: het moment dat kroonprins Willem-Alexander en Máxima hun eerste interview gaven aan de pers. Máxima, gekleed in haar chique donkerrode jurk, deed haar best om alle vragen in het Nederlands te beantwoorden en dat deed ze enorm goed. Eén van de vragen ging over de verlovingsring die Willem-Alexander aan zijn Máxima had gegeven. En daar blijkt een mooi en nogal romantisch verhaal achter te zitten. 

Verhaal achter verlovingsring

Willem-Alexander heeft de ring eind 2000 helpen ontwerpen. En dat is natuurlijk erg bijzonder en vooral romantisch. “Het was mijn eerste ervaring met het ontwerpen van een ring, maar het is aardig gelukt volgens mij. Ik heb hem samen met de hulp van een juwelier ontworpen.” De juwelier waar Willem-Alexander het over had heet Steltman. Deze juwelier werkt al jaren samen met de koninklijke familie en maakt van alles voor ze: van juwelen tot verlovingsringen. 

Prachtige ring 

De verlovingsring is gemaakt van platina en heeft een ovaal geslepen oranje diamant. De ruwe diamant in oranje kleur heeft is bij de beroemde Edward Asscher ingekocht. Naast de grote oranje diamant is de ring bezet met emerald geslepen diamanten. Deze zijn ingesloten tussen twee banden die bezet zijn met briljant geslepen diamanten. 

Lees ook: Dit is prinses Alexia’s nieuwe favoriete ring

Foto’s verlovingsring Máxima

Zie hieronder nog enkele foto’s van het prachtige moment én de fantastische verlovingsring van Máxima. 

Verloving Maxima Willem Alexander
Máxima en Willem-Alexander
Verlovingsring Maxima
De prachtige verlovingsring van Máxima
Verloving Maxima En Willem Alexander © Pepijn Leupen/rbp
Een blije en vooral opgeluchte Máxima

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP