Davina Michelle

Programma Koningsdagconcert in Rotterdam bekend

Het Koningsdagconcert is dit jaar op 19 april in Rotterdam. Onder anderen Davina Michelle, Winne, Gerard Cox en het Rotterdams Philharmonisch Orkest treden op.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen ook aanwezig zijn.

Gratis

Het feest is dit jaar gratis toegankelijk, ter ere van het tienjarige koningschap van Willem-Alexander. Op 30 april is het precies tien jaar geleden dat hij het stokje van zijn moeder, prinses Beatrix, overnam.

Een gratis kaartje voor het concert, dat het motto ‘We zijn allemaal Kings & Queens’ heeft, is vanaf 10 maart om 10.00 uur hier verkrijgbaar . Het concert wordt op Koningsdag uitgezonden op NPO 2, van 20.25 uur tot 21.20 uur.

Niet te vatten

‘Rotterdam is niet te vatten in een stijl, kleur of smaak’, zeggen Floris van Delft, artistiek directeur van theatergezelschap WAT WE DOEN, en rapper Winne, die de samenstelling en de regie van het evenement regelen.

Het Koningsdagconcert wordt traditiegetrouw georganiseerd in de stad waar dat jaar Koningsdag wordt gevierd. Dit jaar is dat dus Rotterdam. Het volledige programma van Koningsdag wordt op 30 maart bekendgemaakt.

Leestip

BESTEL HIER

ANP