Prinses Beatrix En Prinses Margarita Bij Jumping Amsterdam

Prinses Margarita op TV in tranen om beelden van opa prins Bernard

Prinses Margarita de Bourbon de Parme liet bij Tijd voor MAX haar tranen de vrije loop op het moment dat ze beelden van haar opa prins Bernhard te zien kreeg. 

Margarita Maria Beatriz is geboren op 13 oktober 1972 in Nijmegen. Zij is de oudste dochter én het tweede kind uit het huwelijk van prinses Irene en Carlos Hugo. Margarita heeft ook nog een tweelingbroer, Jaime. 

Te gast bij Omroep MAX

Prinses Margarita was te gast bij Tijd voor MAX. Hier kwam zij om te praten over de Witte Anjer Prijs. Dit is een Award voor personen die een bijzondere rol vervullen in het leven van veteranen. De prinses heeft dit jaar de eer gehad om de prijs te ontwerpen. 

Lees ook: Prinses Margarita en Tjalling gelukkig gescheiden

Erg emotioneel

De Witte Anjer is ook wel vernoemd naar de bloem die haar opa prins Bernard altijd droeg. Op het moment dat er beelden werden getoond van Bernard, was het al snel te zien dat de prinses erg emotioneel werd. Na het fragment vertelde de prinses waarom ze zo emotioneel werd. “Wat me ontroert is alles wat er over hem gezegd is, over zijn lidmaatschap van de NSDAP. Dat was voordat hij naar Nederland kwam en trouwde met mijn grootmoeder.”

Margarita
Prinses Margarita

Alleen maar lof

Margarita sprak alleen maar goed over het werk en het leven van haar grootvader. Zo vond ze hem altijd een toegewijde man, omdat hij zich volop inzette voor goede doelen zoals het eren van veteranen. Hierover wilde ze het volgende nog kwijt: “De mensen die gewoon gevochten hebben voor de vrijheid en ook zijn vrijheid.”

Lees ook: Dit houdt de fitnessmethode van prinses Margarita in

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP