toeslagenaffaire

Prinses Laurentien geraakt door ophef rondom afhandeling toeslagenaffaire 

Prinses Laurentien is geraakt door de ophef die is ontstaan over haar methode om haar afhandeling van de toeslagenaffaire te versnellen. Ze vertelt hierover in een video. 

Jarenlang heeft de toeslagenaffaire veel leed veroorzaakt bij ouders. Het proces rondom deze affaire verloopt erg langzaam. Daarom heeft de prinses zich de afgelopen tijd ingezet om het proces te versnellen via Stichting (Gelijk)waardig Herstel (SGH)

Ophef 

Er is afgelopen week veel ophef ontstaan over de methode van prinses Laurentien. De methode kost namelijk veel meer extra. De prinses vertelt in een video wat de ophef met haar deed: “De ophef is vervelend en raakt ons, raakt mij en raakt ook iets fundamenteels. Het polariseren, het elkaar napraten zonder feiten, het uit het oog verliezen van de mensen om wie het gaat. Als er iets is waar ik, waar wij niet voor staan, dan is dat het wel.”

Lees ook: Bijzonder: Laurentien in gesprek met kinderen van slachtoffers toeslagenaffaire

Aanpak goed uitlegbaar

Door de videoboodschap probeert prinses Laurentien duidelijkheid te geven, vooral voor de ouders die getroffen zijn. Ondanks de ophef, vindt de prinses de aanpak goed uitlegbaar. “Hoe verwoestender het effect van de onterechte terugvorderingen, hoe hoger het schadebedrag, want hoe meer leed en letsel er is geweest.”

Bekendmaking Het Goedste Doel 2023
Prinses Laurentien

Veel vertrouwen

Prinses Laurentien is geraakt door de ophef. Ze vertelt dat ze de gevoelens van machteloosheid van de ouders begrijpt. Door deze ophef worden volgens haar littekens opnieuw opengehaald. Toch heeft ze nog veel vertrouwen in de methode, ze geeft dan ook zeker niet op. “Ons doel is onverminderd ons blijven inzetten voor het herstel van jullie en alle erkende gedupeerde ouders”,  aldus prinses Laurentien.

Lees ook: Koning sprak met slachtoffers toeslagenaffaire op paleis Noordeinde

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP