Prinsjesdag: Glazen Koets Vertrekt Bij Noordeinde

Nieuwtje: het koetsvervoer is terug

Toegegeven: het gaat niet om de Gouden Koets, die zo mooi prijkt op de foto bij dit artikel. Maar het is evengoed leuk en bijzonder: de ambassadeurs die Willem-Alexander steevast op woensdagen ontvangt, worden weer per koets naar hem toe gebracht.

Het gebruik kwam stil te leggen, vanwege de coronamaatregelen. We berichtten eerder al over het tijdelijk staken en daarna weer opstarten van de ontvangst van geloofsbrieven door de koning. Dit wordt gedaan door ambassadeurs (of consuls) en plant Willem-Alexander meestal op woensdagen in.

Zijn agenda hieromtrent is openbaar, zo weten we dat deze week de ambassadeurs van Nigeria, Bosnië en Herzegovina en Noord-Macedonië op Paleis Noordeinde verwacht worden, op woensdag. Gedurende de afgelopen maanden werd daarvoor de dienstdoende koets even ‘op stal’ gehouden en werden auto’s ingezet. Maar versoepelingen zijn gelukkig aan de orde van de dag. En ook de koets wordt dus weer gebruikt.

We zijn benieuwd hoe de betreffende ambassadeurs hun ritje door de hofstad zullen ervaren!

De zogenoemde geloofsbrieven worden al een tijdje ‘coronaproof’ aangeboden. Willem-Alexander staat klaar en de ambassadeurs leggen hun documenten op een tafeltje, zodat fysiek contact wordt voorkomen.

Koning Ontvangst Geloofsbrieven

LEES OOK:

Dít familielid zal naast Elizabeth staan tijdens haar verjaardagsviering

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP